Potrivit Petrom, zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, prin săparea sondei de explorare Padina Nord 1, la o adâncime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se află la circa 7 – 12 kilometri distanţă de zăcăminte mature, exploatate de mai bine de 50 de ani.
Estimările obţinute din testele de producţie efectuate la cele două straturi geologice indică o producţie potenţială pe sondă de 1.200 – 2.100 bep/zi, precizează comunicatul.
Investiţiile de explorare care au condus la această descoperire realizată de OMV Petrom şi Hunt Oil se ridică la 5 milioane de euro.
„Este cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani în zona Munteniei. Anul acesta, am avut cel mai ridicat nivel al investiţiilor pentru explorare postprivatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condiţiile în care 90% din zăcămintele pe care le operăm sunt mature şi au atins vârful de producţie cu mulţi ani în urmă. În prezent, furnizăm circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al României”, a declarat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de Explorare şi Producţie.
În perioada următoare, cele două companii vor continua testele pentru a determina potenţialul de producţie al descoperirii şi vor realiza campanii de achiziţie de date seismice în regiune pentru a continua pe linia acestui succes, afirmă Petrom.
Compania precizează că descoperirea de la Buzău a fost făcută în cadrul parteneriatului de explorare onshore încheiat în 2010 de OMV Petrom şi Hunt Oil. Parteneriatul vizează explorarea a două blocuri onshore: I Adjud şi VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.
OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de 66 milioane bep. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,2 milioane tone anual şi deţine o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW şi un parc eolian de 45 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate prin intermediul a circa 800 benzinării.
OMV, cea mai mare companie industrială listată din Austria, deţine 51,01% din acţiunile OMV Petrom, statul român, prin Ministerul Economiei, deţine 20,64%, Fondul Proprietatea deţine 18,99%, iar 9,36% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti.
În ultimii 9 ani, investiţiile pentru modernizarea şi consolidarea OMV Petrom s-au ridicat la circa 10 miliarde euro. Anual, impactul direct, indirect şi indus al OMV Petrom în PIB-ul României este de circa 5%.
Hunt Oil Company, o companie nelistată de explorare şi producţie, derulează cu succes operaţiuni în domeniul petrolului de peste 80 de ani. În prezent, este una din cele mai mari companii independente din lume din domeniul energetic, cu operaţiuni în America de Nord, America de Sud, Europa, Australia şi Orientul Mijlociu. Compania a forat în toate continentele, cu excepţia Antarcticii.