Atunci când a constat faptul că în momentul în care studenții abandonează școala în favoarea jobului apare deja o problemă, Vlad Posea, cadru diactic la Politehnică și cofondatorul Stagii pe Bune, a căutat o soluție alături de Cornel Nițu, fondator al companiei Eau de Web privind dezvoltarea unei aplicații care să rezolve această problemă. Proiectului, i s-a alăturat și Valentin Popescu, care și-a dorit să se implice într-o aplicație care să aibă un impact pozitiv în rândul studenților. Au investit 50.000 de euro în dezvoltarea platformei Junio, pentru că, spun ei, înțeleg atât nevoile pieței de forță de muncă, cât și pe ale studenților, dar și importanța unei educații de calitate pentru o industrie competitivă. Astfel că, prin Junio, studenții pot găsi joburi part-time sau ocazionale care să le permită să capete experiență și să obțină un venit propriu. Locuri de muncă ce le vor permite, de asemenea, să-și finalizeze studiile.
”Problema este că piața nu prea există și încercăm să o creăm. Numărul de joburi part-time disponibil pentru studenți este foarte mic. Oferta de joburi full-time este foarte mare. Cererea este extrem de mare, însă din partea studenților pentru joburi care să le permită să își facă și școala. Credem că oferirea unui canal de promovare pentru acele companii care oferă astfel de șanse va genera o presiune și pe celelalte pentru a deschide astfel de poziții. Acest lucru s-a întâmplat cu stagiile de vară în ultimii 10 ani. Suntem optimiști că acest lucru se va întâmpla și aici, dar mai repede”, explică Vlad Posea.
Antrepernorii și-au propus, ca peste câțiva ani informații privind Junio să apară la avizierele facultăților din țară, ca recomandare oficială pentru un mod corect de colaborare între studenți și industrie. În același timp, ei își doresc să fie prima opțiune a companiilor care doresc să lucreze cu studenți.