În clădirile moderne de birouri din Capitală lucrau la sfârşitul primului semestru din acest an un număr de 216.661 de angajaţi, potrivit datelor companiei DTZ Echinox. Proprietarii clădirilor în care lucrează aceştia încasează anual de pe urma lor peste 400 mil. euro, ţinând cont de un grad de neocupare de 15% şi o chirie medie lunară de 16 euro/mp.
Peste 34% dintre corporatiştii din Bucureşti, mai exact 74.240 de persoane, lucrează în domeniul tehnologiei informaţiilor, sector care în ultimii cinci ani a cunoscut o rată de creştere de peste 28% a numărului de angajaţi, potrivit unui studiu CBRE care analizează dezvoltarea industriei IT în 35 de oraşe europene. Evoluţia fulminantă a sectorului plasează Bucureştiul pe locul patru între oraşele analizate, cu cea mai mare rată de creştere a numărului de angajaţi.
Brokerii CBRE prognozează că, în următorii patru ani, numărul de angajaţi din acest domeniu va mai creşte cu încă 11%. Chiar dacă raporat la numărul de angajaţi ai sectorului, Bucureştiul ocupă doar locul 14 între cele 35 de oraşe analizate, capitala României urcă pe locul 8 în privinţa competitivităţii tehnologice, înaintea unor oraşe precum Amsterdam, Milano, Moscova sau Istanbul.
Performanţele acestui domeniu sunt puse de consultanţii CBRE pe seama numărului mare de absolvenţi cu aptitudini în programare şi IT (peste 20.000 anual) şi a subvenţiilor oferite de stat sectorului.
Ţara de provenienţă a celor mai mari angajatori din domeniul IT este Statele Unite ale Americii. Aproape un sfert dintre companii vin din SUA, motivate de faptul că peste 90% din populaţia urbană a ţării vorbeşte engleza.