In cadrul studiului au fost analizate 10 produse tip bere cu fruct, achizitionate in mod aleatoriu si anonim in luna iulie 2014.Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 10 de tipuri de produse analizate:
– 40 % din produsele analizate au in continut 3 E-uri;
– 20 % din produsele analizate au in continut 1 E-uri;
– 20 % din produsele analizate au in continut 2 E-uri;
– 10 % din produsele analizate au in continut 7 E-uri;
– 10 % din produsele analizate au in continut 12 E-uri
Numarul de E-uri continute in produsele supuse studiului variaza intre 1 si 12 E-uri .
Produsele tip bere cu fruct care au stat la baza studiului au ca distribuitor/producator urmatoarele companii: Heineken Romania S.A., S.C. Bergenbier S.A. si URSUS BREWERIES S.A.
Continutul de alcool variaza intre 0.00% si 4 %
– 40% din produsele supuse studiului au in coninut de alcool de 1.9%;
– 30% din produsele supuse studiului au in continut de alcool de 0.00%;
– 20% din produsele supuse studiului au in continut de alcool de 4%;
– 10% din produsele supuse studiului au in continut de alcool de 2.5%
Continutul de bere variaza intre 37% si 88% , dupa cum urmeaza :
– 50% din produsele supuse studiului au in continut 40% bere;
– 20% din produsele supuse studiului au in continut 88% bere;
– 10% din produsele supuse studiului au in continut 37% ;
– 10% din produsele supuse studiului au in continut 50%;
– 10% din produsele supuse studiului au in continut 44% bere;
Din punct de vedere al continutului de limonada sau bautura racoritoare acesta variaza intre 12% si 63 % :
– 20% din produsele supuse studiului au un continut de limonada sau bautura racoritoare de 12%;
– 10% din produsele supuse studiului au un continut de limonada sau bautura racoritoare de 50 %;
– 10% din produsele supuse studiului au un continut de limonada sau bautura racoritoare de 56%;
– 10% din produsele supuse studiului au un continut de limonada sau bautura racoritoare de 63%;
– 50% din produsele supuse studiului au un continut de limonada sau bautura racoritoare de 60%;
Doar 20% din produsele analizate au mentionat pe eticheta valoarea energetica.