‘‘Nu avem nicio urgenţă în ceea ce priveşte viitorul operaţiunilor din România’‘, a spus Nuno Amado.

El a explicat că, legat de o eventuală vânzare, în prezent BCP este în faza în care analizează ce investitori sunt interesaţi să vină cu o propunere şi care sunt condiţiile referitoare la preţ.

‘‘Suntem într-un proces competiţional, avem un grup de investitori interesaţi şi suntem în faza în care verificăm câţi dintre aceşti investitori vor de facto să prezinte o propunere şi care sunt condiţiile pe care sunt dispuşi să le ofere în termeni de preţ. Probabil, pe parcursul lunii iunie sau iulie vom putea să venim cu noutăţi, dacă lucrurile decurg normal’‘, a explicat Amado, conform destak.pt.

Preşedintele BCP a subliniat că ‘‘nu există niciun motiv să ne îndoim că în următoarele două sau trei luni deciziile relevante vor fi luate’‘.

La începutul lunii septembrie 2013, Comisia Europeană a decis că planul de restructurare prezentat de grupul bancar portughez Banco Comercial Portugues (BCP), plan care prevede vânzarea diviziei Millennium Bank din România, respectă prevederile comunitare referitoare la ajutoarele de stat.

În 2012, banca portugheză a primit ajutoare de stat în valoare de trei miliarde de euro, din programul internaţional de asistenţă în valoare de 78 de miliarde de euro acordat Portugaliei de UE şi FMI.

Millennium Bank şi-a început activitatea pe piaţa românească pe data de 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară.

Agerpres