45% dintre contractele în vigoare la sfârșitul lunii septembrie 2014 aveau atașată cel puțin o asigurare suplimentară de sănătate, pondere în creștere cu 5% față de aceeași perioadă din 2013, potrivit calculelor efectuate de ING Asigurări de Viaţă, pe baza datelor proprii.
În același interval, nivelul primelor brute subscrise aferente asigurărilor suplimentare care oferă protecție financiară pentru probleme de sănătate a crescut cu peste 13%, până la 29 milioane de lei la finalul lunii septembrie 2014.
"Practic, clienții care dețin o asigurare de viață la ING pot adăuga contractului de bază asigurări suplimentare de sănătate, respectiv asigurarea suplimentară pentru afecțiuni grave. Combinându-le în funcție de propriile nevoi, clienții beneficiază de protecție financiară în cazul spitalizării, al intervențiilor chirurgicale sau al apariției unor boli grave", se arată într-un comunicat al companiei.
În primele nouă luni din 2014 ING a plătit clienților beneficii de 8,4 milioane de lei pentru evenimente asigurate prin asigurările suplimentare de sănătate*, sumă mai mare cu aproape 4% față de cea plătită pentru întreg anul 2013.
Pe prima poziție în topul riscurilor legate de sănătate pe care care clienții companiei au ales să le acopere printr-o asigurare suplimentară se află intervențiile chirurgicale. Astfel, pentru 40% dintre contractele aflate în vigoare la finalul lunii septembrie 2014, contractanții au atașat un astfel de beneficiu. În același timp, în cazul a 25% dintre contracte, clienții au ales să atașeze asigurări suplimentare pentru situațiile în care au nevoie de spitalizare.
În ceea ce privește “portretul robot” al clienților care au încheiat asigurări suplimentare de sănătate la ING, 21% provin din București, iar restul din alte orașe ale țării. În timp ce distribuția pe gen este egală, distribuția pe vârste arată că aproximativ 40% dintre clienții care au contractat o astfel de asigurare suplimentară la ING au până în 40 de ani.