Potrivit acestuia, Capital a fost prima publicație care a oferit analize, programe, soluții rezultate din dezbateri cu mediul economic, într-o perioadă în care aproape toată lumea se concentra pe politic. “Astfel, revista Capital a adus și aduce în continuare o contribuție importantă prin educația financiar-economică pentru cititorii interesați de astfel de subiecte.”, mai spune Pârvan.
Ce înseamnă capitalismul pentru dumneavoastră?
„Cred că s-a făcut puțin în a explica populației cu un nivel de pregătire general că noile realități oferă oportunități fără niciun fel de limită, dar că nu există soluții asiguratoare pe viață. Economia, prin globalizare, valorifică tot mai mult competențele, creativitatea, și tot mai puțin activitățile mecanice și calificările reduse. A început să fie dominantă materialitatea acțiunilor, problemele sociale care revin mai mult organizațiilor nonguvernamentale. Sistemele de educație și de sănătate devin sisteme mixte. Pentru un nivel superior al serviciilor în educație și sănătate, oamenii trebuie să se preocupe ei înșiși, iar statul doar să-i ajute în acest sens.
Pasul următor este trecerea la sistemul de pensionare pe conturi individuale care să recunoască nivelul de contribuție și de competență, iar pensia publică să reprezinte un suport minimal.
Sistemul de sănătate trebuie să fie puternic încredințat sistemului de asigurări pentru a-l face să funcționeze, folosind eficient resursele disponibile.”