Cercetătorii au afirmat că experimentele de până acum au lucrat cu obiecte minuscule, dar tehnologia poate fi îmbunătăţită pentru a funcţiona şi în cazul unor obiecte mai mari, cu aplicabilitate în domeniul militar şi nu numai.

Mantia, cu o grosime de 80 de nanometri, a fost înfăşurată în jurul unui obiect tridimensional cu suprafaţă neregulată.  Aceasta a reuşit să redirecţioneze undele luminoase în aşa fel încât să nu poată fi percepute de ochiul uman.

Perfecţionarea acestei tehnologii ar putea dura între cinci şi zece ani pentru a putea a avea aplicabilitate practică, potrivit profesorului Xiang Zhang de la Universitatea Berkley şi director al Diviziei de Cercetare a Materialelor din cadrul Laboratorului Lawrence Berkeley al Departamentului american al Energiei.

Tehnologia ar putea fi folosită pentru operaţiuni militare în care vehiculele sau aeronavele sau chiar soldaţii pot deveni „invizibili”. Există însă şi o arie de aplicabilitate neconvenţională, cum ar fi crearea de măşti faciale pentru ascunderea ridurilor sau acneei sau de obiecte vestimentare pentru mascarea defectelor corporale.RADOR