Banca Românească este membră a Grupului National Bank of Greece. Activele românești ce fac obiectul tranzacţiei sunt aferente sucursalei din Londra, respectiv ale filialei din Malta aparținând National Bank of Greece SA. Atât OTP Bank România, cât și Banca Românească SA, activează în domeniul serviciilor financiare și bancare.

Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice.

Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piaţa națională sau pe o parte a acesteia.

Banca Românească este a 14-a cea mai mare bancă din România, potrivit bilanţului total de la finalul anului 2016, cu o cotă de piaţă de aproximativ 1,62%, cu activitate atât în sectorul de retail, cât şi corporate. La sfârşitul anului trecut, bilanţul total al Băncii Româneşti, împreună cu alte active, atingea 1,57 miliarde euro, cu valoarea brută a împrumuturilor restante de 1,148 miliarde euro şi capitaluri proprii de 145 milioane euro. În prezent, Banca Românească are 1148 angajaţi, 109 filiale şi 118 ATM-uri.

Clienţii Băncii Româneşti nu sunt afectaţi în niciun fel de această tranzacţie. În momentul de faţă, condiţiile contractuale rămân neschimbate. OTP Bank România doreşte să pună şi la dispoziţia clienţilor Banca Românească oferta din cadrul programului de conversie a creditelor în CHF. Încheierea financiară a tranzacţiei va avea loc la începutul anului 2018. OTP Bank România şi Banca Românească vor face tot posibilul pentru a asigura o integrare lină.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, este a 11-a cea mai mare bancă din România. Ultima achiziţie a unei instituţii financiare realizată de OTP Bank în România a fost în 2014, prin Millennium Bank.