Dacă te întrebi ce anume fac aceste persoane ca să se impună și să-și construiască o imagine bună în fața companiei, Forbes.com vine cu câteva soluții care pot fi aplicate oricând îți cauți un loc de muncă, indiferent de gradul de încredere în tine sau de graba cu care vrei să te angajezi.

Specialiștii de la Forbes spun că subiectul compensației financiare trebuie atins cât mai repede cu putință, dacă se poate, chiar de la primul email primit de la firma angajatoare. În acest caz, ai putea să-i trimiți un răspuns în care să-i mulțumești pentru interes și să întrebi care este salariul pe care îl oferă, astfel încât, dacă oferta nu este potrivită, niciuna dintre părți să nu piardă timpul.

Ce faci dacă persoana care recrutează te sună la telefon? Mai mult, de cele mai multe ori, una dintre primele întrebări pe care ți le va pune va fi ce salariu ai în acest moment? În ciuda faptului că este neprofesionist să faci așa ceva, acest lucru se întâmplă de foarte multe ori. Specialiștii îi sfătuiesc pe candidați să nu dezvăluie ce venit lunar au la actualul loc de muncă spunând: „De ce nu-mi spuneți mai bine care este intervalul salarial pentru această funcție și să mă lăsați să vă spun dacă este un nivel potrivit mie?”

Dacă, totuși, angajatorul insistă să audă de la tine niște cifre, îi poți spune ce salariu îți dorești să primești la următorul job.

Dacă la primul interviu nu ai prins un moment propice să discuți subiectul salariului, specialiștii Forbes insistă să afli care este nivelul de salarizare înainte de cel de-al doilea interviu. Nu aștepta să te trezești cu o ofertă foarte slabă după ce ai investit timp în căutări și interviuri.

Nu uita: Vei fi plătit în funcție de cât crezi că valorezi, deoarece, chiar și în vremuri dificile, companiile găsesc resurse ca să-și plătească și să-și țină specialiștii buni.