”Domeniul IT&C contribuie major la dezvoltarea economico-socială. În cele câteva luni pe care le-am avut la Ministerul Fondurilor Europene, am vrut să construiesc, să schimb lucrurile, să modernizez administraţia locală. Au fost foarte multe lucruri pe care le-am văzut în instituţiile europene, unde am lucrat, şi pe care am dorit să le aduc aici (…) Am lucrat timp de 14 ani în instituţii europene fără să las nicio hârtie. Totul se lucra pe calculator. Ani de zile de lucru care se găsesc într-o arhivă electronică. Din păcate, în administraţia publică centrală de la noi nu găsim aceste lucruri. În continuare, în Ministerul Fondurilor Europene se lucrează cu tone de hârtie”, a spus Răducu, potrivit Agerpres.

Fostul ministru al Fondurilor Europene a declarat, totodată, că sistemul informatic din administraţia publică centrală este axat pe o serie de baze de date ce sunt necompletate, neutilizate.

”Nu este o problemă în a obţine finanţare, în a obţine bani, ci important este să avem proiecte bine realizate. În momentul de faţă nu se ştie nici măcar câte persoane sunt finanţate de la bugetul de stat. Nu există o evidenţă a tuturor funcţionarilor publici din diferite sectoare – Sănătate, Educaţie. De asemenea, avem de-a face cu lipsa evidenţei teritoriale. Cel mult 20% din teritoriu şi din clădirile din România sunt incluse într-un sistem IT, restul nu se pot include pentru că nu există acte. Informatizarea acestui domeniu este extrem de importantă”, a susţinut Aura Răducu, conform aceleiași surse.

Potrivit acesteia, în domeniul IT&C, au fost finanţate foarte multe proiecte în perioada de programare 2007 – 2013, peste 200 de mari proiecte.

”Totul e să trecem de la o absorbţie cantitativă la o absorbţie calitativă, pentru că problema este ce am finanţat. Am finanţat foarte multe proiecte de baze de date, dar multe dintre ele sunt nefolosite, neutilizate la întreaga capacitate. Pot să vă spun că, în domeniul sănătăţii, s-au finanţat proiecte de baze de date care sunt completate, neutilizate, astfel încât în momentul de faţă nu ştim câte spitale publice şi private sunt în România, care este infrastructura totală în ţară în domeniul sănătăţii, care sunt serviciile în acest domeniu localizate în diferite zone”, a adăugat Aura Răducu.