INDUSTRIA ENERGETICĂ
PREMIUL I – ROMPETROL RAFINARE
PREMIUL II – CEZ ROMÂNIA
PREMIUL III – ELECTROMAGNETICA
NOMINALIZAȚI: ROMGAZ, OMV PETROM, NUCLEARELECTRICA, ADREM INVEST, ROMELECTRO, AEM TIMIȘOARA, ALTIUS FOTOVOLTAIC.
Premiul I a fost înmânat vicepreședintelui KMG Internațional, Cătălin Dumitru, pentru perfomanțele bune obținute anul trecut de către Rompetrol Rafinare, care deține cele două rafinării Petromidia și Vega Ploiești.
Vicepreședintele grupului petrolier a ținut să precizeze faptul că Rompetrol Rafinare este doar o parte din activitatea grupului KMG Internațional, “este producția grupului Rompetrol realizată aici în România, cu cele două rafinării Petromidia și Vega – care este cea mai veche rafinărie din 1905 și care funcționează”.
Despre Rafinăria Petromidia, Cătălin Dumitru a spus că “ este cea mai modernă și cea mai mare rafinărie din România, cu cea mai mare producție, peste 5,5 milioane de tone procesate în 2014, este membră unui grup care are filiale în 14 țări în Europa, cu o cifră de afaceri mare, de 14 mld. dolari”.
“Sunt mândru și onorat în numele colegilor din rafinărie. Iată că oil&gas, o tradiție în această țară nu a murit și la noi în grup se vede o îmbinare între experiența celor mai vechi și entuziasmul celor mai noi. Rompetrol Rafinare practic este beneficiara investițiilor realizate de firma – mamă, peste 1,4 mld dolari în ultimii 6 ani, peste 400 mil. dolari doar în activitatea de refining (rafinare – n.r.) și în activitatea de petrochimie, pentru că pe platforma de la Petromidia se află singura fabrică, singura unitate de producție de polimeri care a mai rămas în această țară cu o producție de peste 220.000 de tone”, a spus vicepreședintele KMG Internațional.
Locul II pe podium i-a revenit companiei CEZ România, pentru că în cei 10 ani de activitate pe piața românească s-a dezvoltat în permanență și pentru că deține cel mai mare parc eolian din România, dar și din Europa, în zona Dobrogea. Diploma acordată de revista Capital a fost ridicată de Angelica Barbu, Manager Brand Marketing & Communication CEZ România.
“Poate nu o să se vadă tot timpul în cifre faptul că încercăm să avem o afacere de succes, dar cu sigurantă în 10 ani de prezență în România de permanentă creștere a portofoliului, de permanente investiții este clar că facem bine ceea ce facem la fel ca toți ceilalți premianți din această seară”.
Referitor la proiectul eolian cu o capacitate de 600 MW în zona Dobrogea și care a necesitat o investiție de un miliard de euro, Angelica Barbu a spus că “este clar că am pus România pe harta energiei regenerabile a Europei”. “CEZ România nu e doar o companie de utilitate publică ci o companie în slujba publicului”, a menționat Angelica Barbu.
Premiul III a fost atribuit Electromagnetica, întrucât producătorul de sisteme de iluminat cu LED Electromagnetica a devenit și unul dintre cei mai apreciați exportatori. Astfel, produsele Electromagnetica au ajuns să lumineze nu doar casele europenilor ci fac lumină și în țări precum Columbia sau Maroc.
Citiți și:
GALA CAPITAL: Premiile industriei românești. Marele Premiu: Automobile Dacia
Citiți și:
PREMIILE CAPITAL: Musette, premiul întâi la categoria ”industrie ușoară”
GALA CAPITAL: IKEA, Aramis și Lemet, câștigătorii categoriei ”industria mobilei” la ”Premiile industriei românești”
PREMIILE CAPITAL: Reloc-Electroputere, primul loc la categoria ”industrie grea”
GALA CAPITAL: Saint-Gobain, Adeplast şi Sika, premianţii secţiunii industria chimică şi a materialelor de construcţii
GALA CAPITAL: Star Transmission, Continental şi Te-rox Prod, câştigătorii categoriei auto la "Premiile industriei românești"
GALA CAPITAL: Endava, Ubisoft şi Bitdefender, premianţii categoriei IT la "Premiile industriei românești"
Gala Capital: Albalact, Betty Ice și Velrom-Velpitar, câștigătorii industriei alimentare