Harta Fermelor reuneşte fermele din România. Cei interesaţi pot afla ce produse cultivă, ce animale cresc şi cum ne asigură producătorii de calitatea muncii lor. Portalul răspund ela toate întrebările clienţilor, cu un singur click pe hartă, precum: unde e ferma, ce produse găseşti la fermă, cum poţi cumpăra produse de la fermă, cum arată ferma.
Ferma Sofia, judeţul Covasna
Ferma Sofia e în Dobolii de Jos, judeţul Covasna. Gospodăria se află la 22 de km de Braşov. Gospodăria numără o varietate încântătoare de animale: 32 de văcuţe, 15 oi, 38 de capre de lapte, 10 capre de carne Boer, două scroafe de reproducţie, porci, iepuri, găini, gâşte, raţe, şi fazani. Fiecare animal are locul lui bine îngrijit.
Produsele de la Ferma Sofia sunt fie lactate: lapte de vacă si lapte de capră, caşcaval de casă din lapte de vacă, brânză de vaci, caş, unt de casă, telemea, smântână, iaurt, fie ouă de găină şi ouă de raţă, fie carne proaspătă de porc, cârnaţi, caltaboş, sângerete, slănină afumată la afumătoare tradiţională, carne de ied şi carne de iepure.
Ferma Noastră, judeţul Teleorman
În Tătărăştii de Jos , judeţul teleorman, pe 20 ha de pământ sunt cultivate: grâu, porumb din soiuri româneşti, floarea-soarelui din soiuri româneşti, ovăz, lucernă, legume precum porumb dulce şi dovleac plăcintar. Există un solar şi o grădina de legume care asigură materia primă pentru toate conservele pregătite în casă. De asemenea, există şi o componentă zootehnică: vacă, porci, găini ouătoare.
Produsele pe care le găseşti la Ferma Noastră sunt variate: tomate dolofane direct din solar (lunile mai – octombrie) , roşii cherry (iunie-octombrie), porumb dulce de fiert sau copt ( iulie şi august), mix “ţărănesc” de legume cu mazăre, fasole, ardei roşu şi ardei verde, păstârnac şi morcov (iunie- martie), dovleac plăcintar ras şi congelat (iunie- martie) şi ardei kapia ( iunie-noiembrie).
Unele produse sunt permanente, alte sunt sezoniere ( legumele proaspete), iar unele sunt stocuri limitate, cum sunt: carne de pui şi carne de curcan, brânza de vacă, ouă de găină şi ouă de raţă.
Diverse conserve din cămara fermei sunt: zacuscă, brânză de vacă marinată cu ierburi aromatice, castraveţi în oţet şi castraveţi în saramură, pastă de tomate dolofane, fasole galbenă în pastă de tomate şi ketchup de casă (din pastă de tomate, ardei kapia roşu copt, ceapă, usturoi, dafin, cimbru, busuioc, ţelină).
Conservele conţin doar legume, sare neiodată, şi plante aromatice. Se păstrează în frigider după desfacere.
Grădina din Gura Siriului, Bucureşti
Grădina din Gura Siriului e în Bucureşti, chiar dacă numele te duce cu gândul la ţară. Găseşti Grădina din Gura Siriului pe Strada Drumul Gura Şiriului, la numărul 124, în sectorul 3 din Bucureşti. În permanenţă, la Grădina din Gura Siriului găsim ouă, carne, nuci, conserve, săpun şi praf de dinţi cu plante de grădină, şi sezonier aulegume şi fructe: roşii, ardei, varză, ceapă, cartofi, usturoi, pepeni, dovleci, fasole, mazăre, năut, porumb, floarea soarelui, salată, spanac, cartofi, sfeclă, ginseng,
Ferma lui Moş Ghiţă, judeţul Neamţ
Găseşti Ferma lu` Moş Ghiţă în sat Stăniţa, comuna Stăniţa, judeţul Neamţ
Cultivă multe soiuri de tomate, ardei gras, vinete, ardei iuţi, ţelină, morcovi, ceapă, usturoi, verdeţuri. Produc pentru ei dar şi pentru comercializare legume şi verdeţuri proaspete, lactate şi brânzeturi, ouă, dulceţuri şi compoturi din fructe autohtone, conserve şi murături din excedentul de producţie.
Cresc găini, gâşte, raţe mute, bibilici şi curci, capre, vaci, şi porci.
Harta completă a fermelor din România o găsiţi pe Platferma.ro