La 16 mai 2014, compania a transmis spre verificare Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) documentaţia de atribuire pentru procesul de licitaţie al proiectului Retehnologizare CHE Stejaru (Dimitrie Leonida). Valoarea estimată a proiectului este de 75 milioane euro şi se va realiza pe o durata de aproximativ 7 ani de la semnarea contractului. Contractul propune retehnologizarea celor 6 hidroagregate ce însumează o putere instalată de 210 MW. Prin utilizarea volumului impresionant al lacului de acumulare Izvorul Muntelui, nu mai puţin de 1,23 miliarde de m3 de apă, (a două acumulare din ţară după Porţile de Fier I cu un volum de 2,5 miliarde m3), CHE Stejaru injectează în Sistemul Energetic Naţional în medie 435 GWh anual.
Hidroagregatele puse în funcţiune în perioada 1960-1962, şi-au depăşit cu mult durata normală de viaţă (22 ani), iar uzura fizică şi morală impun o retehnologizare complexă prin reproiectarea tuturor sistemelor şi aducerea acestora la nivelul tehnologic utilizat în prezent pe plan internaţional, asigurarand totodată şi siguranţă în exploatare a centralei.
În luna martie 2013, Administratorul Judiciar a reziliat contractul de finanţare cu BERD pentru proiectul Stejaru, dat fiind faptul că Banca a întârziat foarte mult în privinţa deciziei privind eliberarea sumelor necesare derulării contractului.
Astfel, Hidroelectrica a pregătit documentaţia de atribuire a proiectului în conformitate cu OUG 34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, urmând că finanţarea proiectului să fie asigurată din surse proprii.
Odată cu validarea documentaţiei de către ANRMAP, Hidroelectrica lansează în mod public licitaţia pentru proiectul Stejaru cu publicare în Sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP). Compania a informat deja peste 300 de companii din întreagă lume care activează în domeniul hidroenergetic, despre intenţia lansării proiectului Stejaru, feed-back-ul primit arătând interesul major de care se bucură acest proiect pe plan intern şi internaţional.
Hidroelectrica se astepata că până la finele lunii octombrie 2014 să finalizeze procesul de licitaţie şi să atribuie contractul de retehnologizare al primei hidrocentrale de mare putere din România.