Durata maximă de implementare a proiectului (inclusiv depunerea ultimei cereri de rambursare) este de maxim 36 de luni.

Potrivit documentului, un proiect poate beneficia de finanţare nerambursabilă în cadrul acestei acţiuni doar dacă la finalul implementării are ca rezultat cel puţin o aplicaţie/un produs/serviciu TIC inovativ realizat şi modul în care produsul va fi integrat/comercializat în sectorul respectiv.

Sprijinul va viza dezvoltarea de produse/servicii TIC inovative prin investiţii în active corporale şi necorporale, precum şi în cercetare industrială şi dezvoltare experimentală, în proiecte de inovare ale IMM-urilor şi în proiecte de inovare de proces şi organizaţionale.

Ministerului Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management a Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020 şi Ministerul pentru Societatea Informaţională, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societăţii Informaţionale, a anunţat, recent, lansarea în consultare publică a proiectului de Ghid al solicitantului pentru beneficiari privaţi – Axa Prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă.

Documentul, supus consultării publice până la data de 15 aprilie, este publicat pe site-ul MFE.

Axa prioritară 2 – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă contribuie direct la implementarea Strategiei Naţionale Agenda Digitală pentru România 2014-2020 şi susţine Acordul de Parteneriat 2014-2020, în special prin contribuţia directă la realizarea obiectivului tematic 2 – Sporirea utilizării, calităţii şi a accesului la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Aceasta are o alocare financiară de 531 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), din care Acţiunea 2.2.1 – Sprijinirea creşterii valorii adăugate generate de sectorul TIC şi a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere, are o alocare financiară de 59,7 milioane euro fonduri publice, din care 50 milioane euro din FEDR.

În cadrul acţiunii 2.2.1 se pot dezvolta game de produse/servicii TIC cu aplicabilitate în restul economiei româneşti pentru integrarea pe verticală a soluţiilor TIC sau po fi realizate proiecte strategice inovative cu impact asupra dezvoltării întregii industrii TIC la nivel naţional sau internaţional.

Axa se adresează microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii sau consorţiilor de microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii din cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC ca potenţiali beneficiari.

SURSA: Agerpres