Încă din 2015 stațiile sunt disponibile în toate centrele Autoklass din București, Ilfov, Constanța, Sibiu, Timișoara și Ploiești. Astfel, orice posesor de autovehicul electric cu o autonomie de 200 de kilometri poate efectua deplasări atât în regim extra-urban, pe axele principale de transport din România, cât și în regim urban, în orașele unde există stații de încărcare Autoklass.  

„Prin această investiție, ne dorim să încurajăm politicile non-poluante, de reducere a emisiilor de CO2 și să ne aliniem la standardele și practicile internaționale, unde a deține o mașină electrică e un lucru firesc și foarte util, în niciun caz un moft. Și în țara noastră observăm din ce în ce mai puternic această tendință. Dacă ne uităm doar la anul 2015, în România s-au vândut în total aproximativ 165 de mașini 100% electrice. În cele din urmă, creșterea numărului de posesori de mașini electrice e strâns legată de existența unei infrastructuri de încărcare. Consideram că anul 2016 este un an de referință pentru această piață – politica de acordare a eco-bonusului la achiziționarea unui automobil electric și cererile de mașini hybrid sau plug-in hybrid sunt alte indicii în acest sens”, spune Dragoș Furtună, director de marketing la Autoklass Grup.

Stațiile de încărcare Autoklass, instalate în parteneriat cu E-Motion Electric, sunt dotate cu prize Type 2 cu putere de 22kW și prize Schuko de 3,6 kW, asigurând încărcarea tuturor tipurilor de vechicule electrice disponibile în acest moment pe piață. Durata de încărcare a unei mașini electrice variază între 1 oră (pentru un automobil conectat prin priză Type 2 la puterea maximă de 22 kW, cu un acumulator de 22 kWh) și 4 ore (pentru un autoturism Tesla Model S, cu un acumulator de 85 kWh).

Tariful practicat în cele 7 stații de încărcare este de 10 de lei pentru 400V (22kW), TVA inclus si gratuit pentru încărcare 230V. Harta centrelor Autoklass poate fi accesată pe plugshare.com.