Asta au găsit inspectorii ANPC în 28 de restaurante şi fast-food-uri din Capitală.

În urma controalelor, unităţile au fost amendate cu 147.000 de lei, iar trei restaurante au fost obligate de ANPC să-şi oprească temporar activitatea până la remedierea deficienţelor.

Totodată, au fost scoase de la comercializare 185 de kilograme de carne şi 60 de bucăţi de lipii.

Lista restaurantele unde s-au găsit nereguli:

Cofetărie Franţuzească

Restaurant Beirut

Restaurant Zaitone

Restaurant Divan

Restaurant Picolo Mondo

Restaurant Vaca MUUU

Restaurant Yoshi

Restaurant Arăbesc Sis Kebab,

mezze.ro- mâncare libaneză cu livrare la domiciliu

Restaurant Dines

Four Season

La Oriental

Tarboush restaurant

Sultan

Restaurant Marele Zid

Restaurant Templul Soarelui

Memos

Karamna

El Bacha

L’Incontro

Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc

Tripoli- restaurant cu specific libanez

Restaurant No Name

Restaurant Coin Vert

Zen Sushi

Restaurant CHONG Quing

Restaurant Indian

Bozan Usta – Fast Food cu specific turcesc

Dristor Doner Fast Food

Restaurant Chineese Garden

Principalele abateri constatate:
 
– utilizarea de materiii prime si semipreparate  cu data limita depasita;
– aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;
– utilizarea de semipreparate supuse  operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;
– spatii frigorifice  care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;
– semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avaea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;
– lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipient neacoperiti;
– lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;
– depozitarea in aceeasi camera frigorifica  de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi );
– materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;
– nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;
– depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;
– graficul de temeperatura nu era completatat la zi;
– lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.