Îți amintești de vremurile în care atunci când plănuiai să ieși la piscină, te refereai, de fapt la un bazin dreptunghiular umplut cu apă? Timpul a trecut și, cum era firesc, lucrurile au evoluat. Acum, piscinele au forme din ce în ce mai curioase, iar oamenii de afaceri au construit în jurul lor parcuri tematice, în care românii nu doar că se răcoresc în zilele toride de vară, dar își și umplu timpul cu felurite activități. „The sky is the limit“, cum ar spune americanii.

Parcuri de aventură, pe toate gusturile

Acvamania își așteaptă clientela cu tobogane, trambuline, piste de alergare, castele de cucerit, caiace, catamarane sau scutere submersibile. Situat la doi pași de București, pe lacul Mogoșoaia, Acvamania se mândrește, printre altele, și cu un parc gonflabil, unde biletul costă 15 lei pe oră în timpul săptămânii și ajunge la 20 de lei pe oră de vineri până duminică. Aici, o zi all inclusive, cu acces la parcul gonflabil, închiriere caiac simplu, caiac dublu, SUP, canoe hidrobicicletă și scuter submersibil costă 69 de lei luni-joi și 89 lei vineri-duminică. 

Totuși, cel mai mare parc acvatic din țară este Divertiland, de la Chiajna. Acesta se întinde pe o suprafață de peste 70.000 mp și poate găzdui până la 3.500 de vizitatori pe zi. Aici, ești așteptat cu șezlonguri, umbrele și o mulțime de tobogane. Totodată, vei găsi o pisicină cu valuri dar și zone special amenajate dacă vrei să iei masa și să te relaxezi pe o plajă de 3.700 de metri pătrați. Bucureștenii pot ajunge cu microbuzele puse la dispoziție gratuit, care pleacă din oră în oră de la stația de metrou Păcii. De asemnea, se poate ajunge și cu trenurile CFR Călători sau Regiotrans, unde prețul biletului este de câțiva lei. 

 

Pentru doritorii de aventură, o altă destinație ar fi Water Park, situat în Otopeni. Aici, principala atracție este o jucărie renumită în parcurile de profil din străinătate numită Splash Crash. Water Park se întinde pe o suprafață de 40.000 de mp și are o capacitate de 5.000 de persoane. În interiorul parcului se găsesc zece piscine, un râu care înconjoară „Muntele distracției“, 30 de tobogane cu apă cu o lungime totală de 1.170 de metri, șezlonguri, umbrele, colaci și teren de volei și fotbal pe nisip. Un bilet întreg costă 30 de lei în timpul săptămânii și 50 de lei în weekend pentru adulți, în timp ce pentru cei mici 15 lei luni-vineri și 25 de lei sâmbătă-duminică. Un abonament de sezon costă 399 lei pentru o persoană și 699 lei pentru două persoane, câtă vreme, abonamentul pentru familiști (4 persoane, 2 adulți și 2 copii cu înățlimea sub 1.40 m) se poate achiziționa la prețul de 949 lei. 

De asemenea, și în marile orașe, dar și în comune cu circa 3.000 de locuitori, investitorii fac profituri frumoase de pe urma aqua-parcurilor.  De exemplu, Felixarium, amplasat în spatele Hotelului Lothus Therm, (fostul hotel Lotus 2, renovat și modernizat), din stațiunea Baile Felix, este dotat cu 14 piscine interioare și exterioare cu recirculare și apă termală, jacuzzi, peșteri, cascade, două tobogane, zone de luat masa (Cascada Bar, Yammi Grill, Tiki Bar), teren de beach volley, centrul GOLD SPA cu trei tipuri de saună și cameră de gheață. 

Situat în imediata apropiere a municipiului Cluj dar totodată departe de tumultul vieţii cotidiene, Aqua Park Florești se întinde pe o suprafață totală de circa 5.000 mp. Acesta este completat de alte două unitati reprezentative acestui sector: Club Laguna, cu o capacitate de 300 de locuri destinat night party-urilor, dar și  pensiunea Casa Zânelor. Aici, intrarea la parcul acvatic costă 30 de lei de luni până vineri și 40 de lei în weekend pentru adulți. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani, biletul este 20 de lei. 

Un alt parc acvatic de renume găsim în Orăștie: AquaPark Arsenal. Aici, accesul costă în jur de 25 de lei pentru  trei ore. Pentru copiii cu vârste sub trei ani, intrarea este gratuită. 

Brașovenii se pot răcori la Paradisul Acvatic, un complex de agrement întins pe o suprafață de 12.000 de mp, parte acoperită și 12.000 mp destinați sezonului estival. Aici, un adult plătește 30 de lei pentru două ore și 55 lei pentru o zi.

 

Pentru accesul în Acvatic Aqua Magic, din Mamaia, adulții plătesc un tarif standard de 70 de lei, iar pentru copii biletul costă 30 de lei. Aici, pe lângă toboganele pentru cei mici, se găsesc cele dedicate adulților curajoși cum ar fi Multislide, River Ride, Space Bowl, Mega Pipe, Twister, Kamikaze, Super Crater, Turboslide sau Black Hole. 

Eforie Aqua Park, din Eforie Nord, este dotat cu 9 tobogane. Printre care se numără un tobogan de mare viteză pentru iubitorii de adrenalină, un jacuzzi și un Lazy River pentru persoanele care caută mai multe momente de relaxare. Atracția principală este de departe un submarin în care se pătrunde cu o cască specială și de unde poate fi admirată „lumea“ subacvatică. Și nu numai. Aici, un adult plătește 45 de lei.