Marii producători de automobile au scos pe piață sau se pregătesc să lanseze automobile electrice, avantajele fiind evidente, un aer mai curat în oraşe, costuri infime pentru alimentare şi taxe zero pentru proprietar. În ultima vreme a devenit o modă ca odată cu automobilele să fie prezentată şi o bicicletă sau trotinetă electrică. Astfel, utilizatorul poate parca maşina şi apoi se urcă pe bicicletă sau trotinetă pentru a da o tură prin parc sau pentru a face cumpărăturile. Dezavantajul acestora este că sunt voluminoase şi au preţuri exorbitante. Pe piaţă există de ceva vreme gadgeturi care te pot pune în mişcare la preţuri accesibile.
Un astfel de gadget este trotineta electrică Pulse Sonic. Aceasta are un motor de 200 W care poate atinge 20km/oră. Este recomandată pentru pasageri care nu cântăresc mai mult de 70 de kilograme, masa ei fiind de 17,5 kg. Bateria de 24 de volţi se reîncarcă de la orice priză şi oferă un timp de funcţionare de 40 de minute. Pulse Sonic beneficiază de tehnologia ITR (Instant Throttle Response) care permite accelerare instantanee. Preţul unei astfel de trotinete este de 1.000 de lei.
Un alt mijloc de deplasare electric este hoverboard. Acestea au prins bine la publicul din întreaga lume, iar în Europa compania olandeză Oxboard este prima care a creat un hoverboard. Modelele respectă toate standardele de siguranţă şi calitate impuse de legislaţia europeană.
Hoverboardul Oxboard vine echipat cu două moduri diferite de operare: începător şi avansat. Primul oferă mai multă stabilitate pentru a te ajuta să te deprinzi cu mersul pe vehicul. În modulul avansat vei avea parte de mai multă adrenalină şi senzaţii mai plăcute în mişcare. Hoverboardul este echipat cu o baterie Samsung de 36 de volţi care oferă o autonomie pentru 20 de km. Viteza maximă este de 15 km, iar masa este de 11 kg. Oxboard-ul vine însoţit de o geantă de transport tip rucsac. Preţul unui hoverboard porneşte de la 1.500 de lei şi poate ajunge la 5.000 de lei. Un model Oxboard costă de la 2.500 de lei.
La fel de portabil este şi monociclul electric Airwheel X3. Acesta permite deplasarea cu 18km/oră, are protecţie la înclinare şi senzor care anunţă când se descarcă bateria. Acesta poate fi condus de persoane chiar şi de 120 de kg, are o autonomie de 25 km şi cântăreşte 9,8 kg.
Cei care au un buget mai mare se pot orienta către un biciclu electric. Modelul Airwheel S3 atinge o viteză de 18 km/h şi are o autonomie de 55 km. Greutatea maxima a pasagerului este de 120kg, iar sistemul de menţinere a echilibrului calculează datele în timp real transmiţând feedback către părţile componente. Biciclu mai include suport conectare wireless pentru smartphone, alarmă inteligentă pentru siguranţă, două stopuri, două faruri, două lumini de ambianţă, iar garanţia pentru baterie este de şase luni.