'CFR a plătit suma de bani datorată Electrica, este vorba despre 230 de milioane de lei. Este un lucru foarte bun din perspectiva listării la bursă a Electrica, este o intrare în normalitate', a spus Nicolescu.
El şi-a exprimat speranţa ca şi alte companii de stat care au datorii la Electrica, precum Oltchim, Cupru Min şi Remin, să plătească aceste datorii, pentru ca situaţia financiară a Electrica să fie îmbunătăţită în vederea listării la bursă.
La finele lunii aprilie, Departamentul pentru Energie a anunţat că CFR SA, compania de stat care se ocupă de exploatarea şi întreţinerea reţelei naţionale de căi ferate, a semnat o convenţie cu Electrica privind stingerea datoriei.
'Până la data de 15 mai, Electrica urmează să primească 228 milioane lei. Este o intrare în normalitate şi un pas important, realizat pentru listarea cu succes a Electrica', au declarat reprezentanţii Departamentului pentru Energie.
Guvernul s-a angajat în acordul cu Fondul Monetar Internaţional să listeze la bursă, în iunie 2014, furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica. În scrisoare de intenţie încheiată între Guvernul României şi Fondul Monetar Internaţional în data de 5 martie 2014, principalele menţiuni referitoare la privatizarea S.C. Electrica S.A. sunt următoarele: separarea prin lichidare a trei societăţi regionale de întreţinere generatoare de pierderi; extragerea din Electrica a participaţiilor minoritare deţinute de Electrica la societăţile de distribuţie deja privatizate; soluţionarea problemei neplăţii de către CFR a achiziţiilor de electricitate de la Electrica; lansarea unei oferte publice iniţiale pentru pachetul majoritar din acţiunile statului, în urma majorării de capital planificate.
Lansarea ofertei este un criteriu structural de referinţă, iar termenul din scrisoare este 31 mai 2014.
Sursa: Agerpres