Până la finele lui noiembrie, în landurile Bavaria şi Baden Wurttemberg, aflate la graniţa cu cele trei ţări, ajunseseră 19.600 de refugiaţi, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut acest număr a fost de circa 74.000, a precizat un purtător de cuvânt.
Majoritatea refugiaţilor sosiţi în Baden Wurttemberg au provenit din Guineea, Nigeria şi Eritreea, dar şi din Somalia şi Gambia, a menţionat poliţia.
În acelaşi timp, Germania a început construirea a două centre pentru tineret în nordul Marocului, destinate copiilor şi minorilor fără adăpost expulzaţi din Germania.
Cele două centre sunt menite să-i găzduiască pe copiii şi minorii fără adăpost „locali, nu migranţi, care se întorc din Germania”, a explicat Ministerul de Interne de la Berlin, citat de Welt am Sonntag.
Germania şi-a anunţat intenţia de a construi aceste centre în martie, când statisticile au arătat că în Germania trăiesc 48.000 de refugiaţi minori neînsoţiţi.
În timpul crizei refugiaţilor din 2015, guvernul cancelarului german Angela Merkel a decis să „deschidă uşile” în faţa sutelor de mii de migranţi şi refugiaţi, mulţi dintre aceştia veniţi pe jos din sudul Europei după traversarea Mediteranei, aminteşte dpa.
După ce în acel an Germania a primit aproape 900.000 de oameni, numărul migranţilor a scăzut la 280.000 în 2016, iar recent ministrul german de interne a anunţat că în 2017 numărul migranţilor va rămâne sub 200.000. (Sursa: Agerpres)