„Cu trei terminale nou construite, la Jilava, Brazi şi Işalniţa, şi încă două modernizate, la Bacău şi Cluj, suntem foarte aproape de atingerea ţintei propuse în cadrul strategiei noastre «3 + 3» de modernizare a depozitelor de produse petroliere cu scopul de a sprijini pe deplin reţeaua de distribuţie a Grupului. Investiţiile de până acum pentru construcţia şi modernizarea a cinci depozite s-au ridicat la circa 125 milioane euro în ultimii şase ani. Depozitul de la Cluj ne va ajuta să creştem eficienţa operaţiunilor noastre în paralel cu reducerea costurilor operaţionale', a declarat Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Downstream Oil, citat în comunicat.
Produsele petroliere din depozitul Cluj sunt stocate în rezervoare supraterane cu o capacitate cumulată de 22.000 de metri cubi. Acestea sunt prevăzute cu sisteme automate de măsurare a volumului şi a temperaturii, precum şi de protecţie contra supra-alimentării, dar şi cu un sistem fix de stingere a incendiilor.
Rezervoarele au pereţi din oţel şi sunt conectate la sistemul automat de detecţie a scurgerilor şi fisurilor, iar încărcarea produselor în autocisterne este controlată printr-un sistem automatizat. Depozitul de la Cluj va asigura aprovizionarea cu produse petroliere a zonei de nord-vest a României.
Toate cele cinci depozite sunt complet automatizate şi respectă normele şi standardele româneşti şi europene în domeniu. Cele cinci depozite au o capacitate totală de depozitare de 87.000 metri cubi şi se numără printre cele mai moderne şi sigure depozite de distribuţie a produselor petroliere din Europa. În timpul construcţiei celor cinci depozite au fost înregistrate circa 3.600.000 ore lucru, fără niciun incident. Paşii următori în cadrul strategiei de modernizare a infrastructurii de depozitare a OMV Petrom vor consta în identificarea următorului depozit de produse petroliere ce va fi supus procesului de modernizare, mai spun reprezentanţii Petrom.
Sursa: Agerpres