Un posibil acord cu Telecom Italia ar fi 'o oportunitate uriaşă pentru consolidarea europeană', a declarat Stephane Richard într-un articol publicat Journal du Dimanche. Richard a dezvăluit că au existat schimburi de opinii cu şefi de la Telecom Italia, adăugând însă că în prezent nu se poartă negocieri între cele două companii.

Un purtător de cuvânt de la Orange a confirmat declaraţiile lui Stephane Richard în timp ce un purtător de cuvânt de la Telecom Italia a dezminţit existenţa unor 'schimburi de opinii' cu Orange.

Dacă discuţiile dintre cele două companii se vor materializa într-o ofertă oficială, o fuziune între cele două foste monopoluri de telefonie ar da naştere unui nou gigant european cu o valoare de piaţă de 60 de miliarde de euro. Există însă şi o serie de obstacole în calea unei fuziuni. Telecom Italia, cea mai mică din cele două companii, are datorii de aproximativ 27 de miliarde de euro, guvernul italian considerând activele de telecomunicaţii drept un domeniu strategic, iar cel mai mare acţionar la Orange este statul francez.

Comentariile lui Stephane Richard reflectă valul de consolidare prin care trece în prezent industria de telecomunicaţii din Europa. Anul trecut, fuziunile şi achiziţiile de companii europene de telecomunicaţii s-au finalizat prin operaţiuni în valoare de 130 de miliarde de euro. Recent, grupul britanic BT Group Plc a convenit preluarea operatorului de telefonie mobilă EE pentru 19 miliarde de dolari, iar în Franţa miliardarul Patrick Drahi a finalizat recent preluarea de 17 miliarde de euro a SFR pentru da naştere Numericable-SFR.

Pe piaţa locală, Orange România a înregistrat în 2014 venituri de 909 milioane de euro şi, la finele anului trecut, avea 10,531 milioane de clienţi, cu o creştere de 95.000 de abonaţi, comparativ cu perioada similară a anului trecut.AGERPRES