“Am lucrat împreună la ceea ce înseamnă legislaţie pe care Ministerul de Finanţe şi Guvernul trebuie, din ce în ce mai rar, să o adopte în mod intempestiv, fără consultare, fără un studiu de impact (…) la legislaţia care ţine de insolvenţă, la legislaţia care ţine de competitivitate”, a spus premierul, citat de Agerpres.
“Sunt absolut convins că în baza acordului semnat astăzi în perioada imediat următoare va exista un adevărat parteneriat între mediul de afaceri şi Guvern. În aşa fel încât toate măsurile legislative pe care le avem în vedere să fie prezentate, discutate din timp, să se ţină cont de punctul de vedere al mediului de afaceri, să lăsăm un timp rezonabil înainte ca acestea să intre în vigoare, să luptăm împreună împotriva a ceea ce înseamnă birocraţie. (…) Cred că cei care au semnat astăzi acest acord au în spate sute de mii de locuri de muncă, miliarde de euro investite în România, o expertiză despre ce înseamnă o economie de piaţă modernă pe care Guvernul, şi acesta, şi următoarele guverne trebuie să le folosească pentru dezvoltarea societăţii româneşti”, a mai declarat premierul.
Mediul de afaceri s-a plâns, în repetate rânduri, de faptul că legislaţia, în special cea fiscală, este aprobată de guvern fără consultare şi fără un răgaz suficient pentru companii de a o transpune în planurile de business. Oamenii de afaceri au arătat că modificarea frecventă a Codului Fiscal creează impredictibilitate şi alungă investitorii. Cele mai recente nemulţumiri au vizat introducerea impozitului pe construcţii speciale şi acciza suplimentară la carburanţi.
Din partea Guvernului, alături de Victor Ponta, au semnat acordul de colaborare cu Coaliţia pentru Dezvoltarea României ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, ministrul Economiei, Constantin Niţă, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, Florin Nicolae Jianu, ministru delegat pentru IMM-uri. Din partea CDR au semnat acordul cu Executivul Valeriu Nistor, preşedintele Camerei de Comerţ Americană în România, Florin Pogonaru – Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, Mihai Bogza, preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini, şi Mihai Marcu, preşedintele Fundaţiei Romanian Business Leaders.
Ponta promite că taxele nu vor mai fi schimbate peste noapte
15 aprilie 2014, 19:00
Ultima modificare în 17 aprilie 2014, 15:31
Ministerul de Finanţe şi Guvernul nu trebuie să mai adopte legislaţia intempestiv, fără consultarea mediului de afaceri şi fără studii de impact, a declarat premierul Victor Ponta, cu ocazia semnării acordului de colaborare cu Coaliţia pentru Dezvoltarea României. Mediul de afaceri a reclamat, în numeroase rânduri, lipsa de transparenţă şi de predictibilitate în elaborarea legislaţiei, în special a celei fiscale.
Etichete:
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Știri de ultimă oră
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook
- Sancţiuni penale pentru abuzurile de piaţă
- Care este bugetul necesar închirierii unei garsoniere în zona centrală a Capitalei
- Număr record de turiști în Grecia
- Finanţele pregătesc acordarea tichetelor de masă în format electronic
- Cifrele care arată adevărul despre transportul rutier de marfă
- UPDATE: Se reiau discuțiile la un proiect abandonat
- Candidaţii la Premiul Capital «Banca Anului 2013»
- Țara care vrea să combată criza energetică prin interzicerea aparatelor de aer condiţionat
- Reţeaua celui mai influent investitor imobiliar din România
- Fiscul caută consultanţi care să-l înveţe cum să trateze plătitorii de taxe