'O Poştă în al doilea an de profit nu este de ajuns. Poşta, în al doilea an al mandatului meu, rămâne dedicată agendei diversificării portofoliului. Există un broker Poşta Română şi vă pot spune că am depus la Banca Naţională a României proiectul Poşta Română servicii financiare. Alte proiecte sunt în stadii avansate de finalizare. Schimbarea rămâne singura certitudine în sectorul poştal românesc pentru a ajunge la nivel european.Veţi vedea în curând proiecte de servicii financiare, poliţe de asigurare. Se urmăreşte pe tot sectorul poştal virtualizarea sistemului', a spus Petrescu.
Şeful Poştei Române a adăugat, totodată, că instituţia pe care o conduce are foarte mult de recuperat pe segmentul de e-commerce, ponderea în totalitatea serviciilor oferite fiind de 6%.
'România are doar 6% pondere în PIB a sectorului IT&C, faţă de Polonia, cu 10% din PIB, sau Irlanda, UK, cu 14%. Avem proiecte, avem viteze, dar mai avem multe de făcut. Lipseşte o componentă economică. Poşta Română are foarte mult de recuperat pe ceea ce numim poşta rapidă, adică e-commerce. Ponderea este de 6%, deosebit de mică, faţă de 16-18% cât găsim în alte ţări mai avansate. Această dezvoltare se poate face organic, prin parteneriate, cum este parteneriatul cu cei de la e-Mag, produsul PostCollect. Foarte mulţi dintre utilizatori preferă să-şi ridice coletele din puncte fixe', a subliniat Alexandru Petrescu.
Reprezentanţi ai autorităţilor, companii şi jucători importanţi din piaţa telecom din România au participat, joi, la Gala Comunicaţii Mobile, eveniment ajuns la cea de-a 12-a ediţie.
SURSA: Agerpres