Mai clar, după ce a fost întrebat care sunt aşteptările sale privind evoluţia economiei Elveţiei în 2016, Thomas Jordan a spus că în cazul în care francul se va deprecia foarte mult, va fi foarte bine pentru economie, iar exporturile vor avea de câştigat. "Dacă francul se apreciază, evoluţia economiei va fi diferită", a punctat el. 

În decembrie 2015, SNB a hotărât să menţină dobânda de referinţă la un minim record şi a anunţat că se va implica, dacă va fi nevoie, pe piaţa valutară pentru a slăbi francul despre care a spus că este "semnificativ supraevaluat". 

"Cu toate că s-a depreciat în ultimele luni, francul elveţian este în continuare semnificativ supraevaluat. Dobânda negativă şi diferenţialul de dobândă faţă de alte valute fac francul elveţian mai puţin atractiv şi ajută în continuare la deprecierea sa", a mai spus Thomas Jordan. 

Francul elveţian s-a apreciat cu circa 10% în acest an, câtă vreme creşterea economică a stagnat în cel de-al treilea trimestru, iar producătorii şi comercianţii au raportat o diminuare a cererii.