La ultima licitaţie organizată de administratorul judiciar al proiectului preţul de pornire a fost de 42,7 mil. euro, însă în 30 ianuarie creditorii Swan urmau să decidă variante alternative de valorificare a activului imobiliar.

Swan Office, dezvoltat de fondul de investiţii cu capital britanic Chayton Capital, a intrat în insolvenţă în martie 2013, după ce la doi ani de la finalizare nici jumătate din proiect nu a fost închiriat.

Potrivit CITR, de la declanşarea procedurii, gradul de ocupare al proiectului a crescut la aproape 40%, prin atragerea a patru noi chiriaşi. Administratorii vând cele trei clădiri de birouri care formează complexul, inclusiv terenul de 22.866 mp şi un lot adiacent de 5.000 mp.

Britanicii au investit în acest proiect 50 mil. euro şi este singurul complex de birouri care a obţinut certificarea verde post-construcţie. Chiar dacă este apreciat de jucătorii din industrie, Swan Office & Technology Park a fost dezavantajat puternic de zona Pipera în care este amplasat, care a creat mari probleme în atragerea chiriaşilor. Pentru construirea proiectului, britanicii s-au angajat la un credit de 92,75 mil. euro acordat de un consorţiu de bănci condus de Investkredit Bank.

Britanicii de la Chayton Capital mai au în România circa 100 de hectare de teren în Agigea, Constanţa, unde intenţionau să dezvolte un proiect mixt, şi încă două luturi de 4 ha, respectiv 6,5 ha în Tulcea şi Oradea, destinate construcţiei de spaţii comerciale şi rezidenţiale. Toate cele trei proiecte ale fondului de investiţii au fost „îngheţate“, încă de la începutul crizei.