“Un profit net de 350 de milioane de euro înseamnă că am început cu bine anul 2014, într-un mediu care continuă să fie caracterizat de dobânzi reduse şi o cerere limitată de credite”, a informat directorul general de la Bank Austria, Willibald Cernko, într-un comunicat.
Cernko s-a declarat optimist cu privire la perspectivele economice pentru restul anului 2014. “Revenirea ar trebui să continue iar cererea de credit ar trebui să crească dacă actualele tensiuni geopolitice vor fi rezolvate în mod paşnic”, a precizat acesta.
În primele trei luni ale anului, provizioanele Bank Austria au scăzut cu 22,6% până la 190 milioane euro, în condiţiile în care s-au redus cu 28,5% până la 134 milioane de euro, graţie scăderii în mai multe ţări printre care şi Bulgaria şi România.
Bank Austria, care a demarat procesul de vânzare a diviziei din Ucraina, a informat că rămâne angajat faţă de această regiune în pofida tensiunilor provocate de criza politică dintre Kiev şi Moscova din cauza sprijinului rus pentru separatiştii din estul Ucrainei.
“Deşi sperăm că tensiunile politice din regiune vor fi soluţionate în mod paşnic, ne considerăm în continuare un investitor strategic pe termen lung în Europa Centrală şi de Est”, a declarat responsabilul pentru divizia CEE la Bank Austria, Gianni Franco Papa.
În România, banca UniCredit Ţiriac Bank este controlată de UniCredit Bank Austria în parteneriat cu omul de afaceri Ion Ţiriac. UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele instituţii financiare, oferind servicii şi produse pentru aproximativ 600.000 de clienţi activi, prin intermediul a 188 sucursale.
Agerpres