'Anul viitor vor fi probabil încheiate unele investiţii începute în urmă cu un an sau doi. Investiţiile nu vor ajunge însă la nivelul celor din 2015, când s-au ridicat la circa 150 milioane euro şi au constat în modernizarea şi extinderea unor hoteluri. Numai investiţia de la staţiunea Băile Felix s-a ridicat la aproape 30 de milioane euro, însă a fost o extindere şi o modernizare a hotelului existent, Lotus Therm. În 2016, nivelul investiţiilor în turismul balnear din România va fi de circa 100 de milioane de euro, în modernizarea şi construirea unor hoteluri', a menţionat preşedintele OPTBR.
Potrivit acestuia, sunt hoteluri noi care vor fi construite în staţiuni balneare şi care vor fi date în folosinţă anul viitor, în staţiuni precum Covasna, dar şi modernizări ale unor hoteluri din staţiuni mai mici.
'Acestea sunt investiţii private. Vom avea nişte proiecte pentru 2016, cu fonduri europene, dar care vor fi încheiate în anii următori. Sunt mai multe staţiuni care vor accesa fonduri europene, precum Tuşnad, pentru a-şi moderniza baza de tratament', a mai spus Nicu Rădulescu.
În ceea ce priveşte turismul balnear, preşedintele OPTBR susţine că mizează pe turiştii români.
'Noi mizăm în mare parte pe turiştii care vin din România. Avem deja piaţa noastră externă, care preferă hotelurile mai cunoscute, renovate la patru şi cinci stele. Avem nevoie şi de o clientelă permanentă în staţiunile noastre, din interiorul ţării, în special cei care vin pentru sănătate, pe partea de prevenţie. În ultimii ani, datorită investiţiilor, vin foarte mulţi tineri în staţiunile balneare. Mulţi au început să îşi îngrijească sănătatea, să prevină anumite boli, în loc să vină mai târziu la recuperare', a mai spus preşedintele OPTBR.
SURSA: Agerpres