"În 2014, comparativ cu 2013, în perioada ianuarie – aprilie, pe segmentul de credite acordate persoanelor fizice avem o creştere ca număr cu 15%, iar ca volum cu 56% la CEC. Este foarte interesant că în anii precedenţi a fost un declin al creditării persoanelor fizice. Iată că se reia creditarea pe acest segment şi sigur avem şi produse care sunt cerute, dar se confirmă că persoanele fizice încep să fie mai interesate de credit", a spus Gheţea.
Declaraţia preşedintelui CEC Bank vine în contextul în care, cu o zi în urmă, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a susţinut în faţa membrilor Asociaţiei Române a Băncilor 'că se dezmorţeşte ceva în ceea ce priveşte creditarea'.
Pe segmentul persoanelor juridice, potrivit lui Gheţea, banca a înregistrat o creştere a volumului de credite cu 22%, în aceeaşi perioadă.
"De mult n-am mai vorbit despre creşteri de două cifre, lucru care ne dă speranţă, fiind vorba de prima treime a anului în care avem semne bune, atât pe segmentul persoanelor fizice, cât şi a persoanelor juridice, respectiv creşte activitatea de creditare", a precizat Radu Gheţea.
CEC Bank a obţinut în 2013 un profit net de peste 39 milioane de lei, în creştere cu 5,4% faţă de anul precedent, când a raportat un rezultat net de aproximativ 37 milioane de lei, potrivit datelor prezentate, marţi, de preşedintele băncii, Radu Gheţea, într-o conferinţă de presă.
În anul 2013, CEC Bank a înregistrat un profit brut de 56,2 milioane de lei, cu 67,76% mai mare decât cel realizat în 2012, respectiv 33,5 milioane lei.
Gheţea a precizat că Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor, convocată în 29 aprilie 2014, a hotărât ca profitul net pe 2013, rămas după repartizările legale, în sumă de peste 39 milioane de lei, să fie utilizat pentru majorarea capitalului social al băncii care, în acest fel, ajunge la suma de 1.163.462.900 lei.
Agerpres