Robert Yi, oficial Samsung , a declarat că producătorul de telefoane va lansa cu până la 30% mai puţine modele anul viitor. Sud-coreenii au lansat anul acesta 52 de smartphone-uri. Spre comparaţie taiwanezii de la HTC au lansat 23 de telefoane noi, Nokia 20 de modele, Motorola 10 unităţi, iar Apple 2 telefoane inteligente. Această strategie nu mai dă roade. Profitul companiei sud-coreene a scăzut cu 60% în ultimul trimestru.

Deşi cele 52 de telefoane se adresează unor pieţe specifice, Samsung a lansat anul acesta şi câteva modele ciudate. Unul dintre acestea este Galaxy Note Edge cu ecran curbat, care nu a prins la public. Samsung Galaxy K Zoom este un Galaxy S5 cu o lentilă telescopică cu zoom ataşată pe spate. Galaxy Alpha este o versiune mai mică, mai subţire şi cu carcasă din metal a Galaxy S5, iar Galaxy S5 mini este Galaxy Alpha doar că are carcasă din policarbonat.

Deşi Samsung vrea să schimbe strategia, acest lucru nu înseamnă că va lansa doar două modele pe an aşa cum fac cei de la Apple, ci vor introduce telefoane inovative. Un astfel de telefon va fi lansat anul viitor. Este vorba de un smartphone cu un ecran pliabil.