Intervalul de timp cu cele mai multe comenzi ale zilei este, în București, între 12:30 și 12:45, perioadă în care numărul lor crește cu până la 50% față de restul zilei. Circa 30% din aceste comenzi sunt făcute de la birou, iar cea mai mare comandă plasată în intervalul respectiv s-a ridicat la 300 lei, constând într-o varietate de pizza, alături de alte opt meniuri complete de prânz.
Cele ”15 minute de aur” ale apetitului ieșenilor se încadrează între 13:00 – 13:15, când comenzile plasate pe foodpanda cresc cu până la 30% față de restul zilei, în timp ce clujenii și timișorenii preferă să comande cina acasă, clujenii între 19:20 – 19:35, iar cei din Timișoara între 19:00 – 19:15. Și aici, în cele două intervale de câte 15 minute, numărul de comenzi plasate pe foodpanda cresc cu aproximativ 30% față de comenzile din restul zilei.
“Obiceiul de consum specific fiecărui oraș este vizibil și la nivelul perioadelor cu vârf de comenzi. Bucureștenii comandă masiv meniuri de pranz între 12:30 și 12:45. Ieșenii au un comportament similar celor din Capitală, comandând meniuri asemănătoare, tot la prânz, în timp de clujenii și timișorenii asociază masa de seară cu o mâncare gustoasă și ceva mai exotică, pe care nu o gătesc în mod normal acasă”, declară Dan Macarie, Country Manager foodpanda România.
Bucureștenii și ieșenii comandă cu precădere de pe foodpanda în jurul prânzului, majoritatea de la birou, optând pentru meniuri complete cu supă, fel principal cu garnitură și salată, în timp de clujenii și timișorenii optează de cele mai multe ori pentru bucătării italiane și orientale.
foodpanda.ro colaborează, în prezent, cu peste 200 de restaurante din București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.