'Discuţia se rezumă la competitivitatea ţării. O grevă fiscală nu cred că va rezolva lucrurile. Problema este dacă cineva va investi sau nu în România, va pleca din România sau va rămâne aici. Acest lucru este valabil pentru capitalul străin, pentru capitalul privat, dar nu numai. Este valabil şi pentru persoane fizice. Dacă nu mă înşel, sunt trei milioane de români care au plecat din ţară să-şi caute de lucru în alte ţări. Ei nu au intrat în grevă, ci foarte simplu au plecat. Atunci tema rămâne competitivitatea şi nu putem să devenim mai competitivi prin grevă fiscală', a subliniat van Groningen.
Acesta a subliniat că este necesar un proces de dialog cu decidenţii politici şi discuţii în detaliu despre impactul în economie al actelor normative emise.
'Un lucru căruia trebuie să-i acordăm o mai mare atenţie este să explicăm mai mult, mai bine, de ce noi (investitorii n.r.) luăm o anumită poziţie şi să se înţeleagă care este impactul unei anumite măsuri. Sunt necesare mai multe discuţii publice între coaliţia investitorilor, pe de o parte, şi un ministru pe de altă parte, să vedem ce impact va avea o decizie în economia naţională', a arătat vicepreşedintele CIS.
Consiliul Investitorilor Străini a organizat, marţi, o conferinţă privind transparenţa decizională în adoptarea actelor normative care privesc mediul de afaceri.
Sursa: Agerpres