De la începutul anului trecut, Registrul Auto Român a fost supus unui flux în creștere a numărului solicitărilor pentru activitățile ce se efectuează în vederea înmatriculării vehiculelor second hand ce pot fi înmatriculate indiferent de norma de poluare. Directorul general al Registrului Auto Român, Geore Dincă ne-a declarat că încă din ianuarie 2017, s-a observat o creștere explozivă a numărului solicitărilor pentru activități specifice necesare pentru înmatricularea autovehiculelor second hand importate. „În primele 10 luni ale anului trecut în reprezentanțele Registrului Auto Român  din toată ţara au eliberat 582.158 de cărţi de identitate pentru mașinile second hand aduse din străinătate.  În aceeași perioadă s-au eliberat documente pentru un număr de 166.201 maşini noi. Raportul este 3,50 vehicule second hand la un vehicul nou”, ne-a explicat oficialul RAR. 
Pentru a reduce aglomeraţia şi a scurta termenii de aşteptare, conducerea RAR a decis ca  programările la RAR să se efectuează numai telefonic, prin Call Center (021-9672), sau pe internet (www.rarom.ro). „A fost mărit numărul de programări zilnice până la atingerea capacității maxime, fără a se face rabat de la calitate. Mai mult oncediile de odihnă ale angajaților au fost acordate în așa fel încăt să nu existe fluctuații mari de personal în reprezentanțele teritoriale ale Registrului Auto Român. Pe perioade limitate, a fost delegat personal la reprezentanțele ce se confrntau cu deficit de specialiști.”, ne-a mai declarat George Dincă.
În ultimele luni, oficialii RAR au cerut extinderea programulului de lucru la două schimburi (în reprezentanțele unde există posibilități) şi ca în toate reprezentanțele teritoriale, inclusiv în reprezentanțele din București, să se lucreze suplimentar și în zilele de sâmbătă. 

Aproximativ 300.000 de maşini second hand au fost înmatriculate în România în 2016, cu circa 19% mai multe decât în 2015.