Ca urmare a căderilor de precipitaţii sub forma de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, precum şi a Codurilor galbene de polei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/, CNADNR a monitorizat şi monitorizează permanent condiţiile meteo-rutiere de pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi.
Potrivit sursei citate, pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 29 noiembrie, precum şi în decursul nopţii de duminică, 30 noiembrie, s-a intervenit cu 741 de autoutilaje, care au răspândit pe partea carosabilă 4926,5 tone material antiderapant şi 400 litri de soluţie chimică degivrantă.
Lista judeţelor unde s-a acţionat cuprinde: Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Buzău, Argeş, Dolj, Mehedinţi, Vâlcea, Olt, Gorj, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Alba, Sălaj, Bacău, Vaslui, Suceava, Vrancea, Iaşi, Galaţi, Neamţ, Braşov, Sibiu, Mureş, Harghita, Covasna, Ialomiţa, Brăila, Tulcea şi Constanţa.
'CNADNR SA va continua să acţioneze 24 ore pe zi, monitorizând permanent condiţiile meteo-rutiere de pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi şi intervenind de îndată ce situaţia o va impune. De asemenea, împotriva depunerii poleiului şi a zăpezii pe suprafaţa părţii carosabile se acţionează în continuare pe întreaga reţea de drumuri naţionale şi autostrăzi cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante (sare, nisip, alte produse chimice cu efecte de degivrare), conform normelor în vigoare. O altă măsură de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de fenomenele meteo menţionate mai sus, se referă la monitorizarea modului în care îşi desfăşoară activitatea firmele angajate de CNADNR SA pentru întreţinerea pe timp de iarnă a reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi', se notează în comunicatul companiei.
SURSA: Agerpres