"Am vrut să depun, pentru că e important pentru cauză, decizia Curţii Europene de Justiţie dată în 3 septembrie, care lămureşte foarte clar ce se întâmplă cu contractele de consultanţă juridică: "o prestare de servicii, precum cea în discuţie, şi care este remunerată prin plata periodică a unor sume forfetare trebuie considerată efectuată în perioada la care se raportează plata, indiferent dacă prestatorul a furnizat sau nu a furnizat serviciile. Eu zic că am făcut activitate, procurorul zice că n-am făcut, Curtea Europeană de Justiţie zice să ne vedem de treabă amândoi, pentru că, atât timp cât s-au plătit taxele, e în regulă", a afirmat prim-ministrul.
Potrivit lui, din punctul de vedere al Curţii Europene de Justiţie, "nu avem un caz aici".
Victor Ponta a venit fără avocat, precizând că a vrut să-i explice procurorului de ce a depus acest document la dosar. Premierul a adăugat că procurorul de caz nu a avut timp să-l primească şi că acesta urmează să studieze această decizie a Curţii Europene de Justiţie.
Ponta este cercetat de DNA pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălarea banilor, la data faptelor avocat, în acelaşi dosar cu fostul ministru Dan Şova, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. AGERPRES