Liderul sindicatelor de la metrou a avut o primă reacție după ce autoritățile au început desființarea chioșcurilor din subteran. Ion Rădoi a spus la un post de televiziune că aproximativ 1.600 de persoane și-au pierdut locul de muncă din cauza acestei decizii și, în consecință, familiile acestora vor avea de asemenea de suferit.
Președintele sindicatului Metrorex, Ion Rădoi, a reacționat după ce miercuri dimineață a început evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului la metrou.
Într-o intervenție la Realitatea PLUS acesta a fost întrebat dacă știe câți oameni și-au pierdut locurile de muncă. Ion Rădoi, a declarat că „în total sunt vreo 1.600 de oameni care lucrau. Cu familiile lor, se amplifică.”
„Probabil că le oferă dânșii ceva. Nu vedeți ce grijă au de oameni și de protecție socială? Ei și familiile lor ar trebui să acum să se ducă la Primărie și să nu mai plece de acolo. Să le dea de muncă dacă tot au luat o măsură abuzivă.”, a declarat Ion Rădoi la Realitatea PLUS.
Desființarea chioșcurilor de la metrou a început miercuri dimineață
Amintim că, evacuarea si demolarea acestor spații comerciale a început miercuri dimineață la staţia de metrou Ştefan cel Mare. Aici a fost prezent și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, care a precizat că aceste chioșcuri nu au autorizaţie de construire şi îngreunează ieşirea în caz de incendiu.
„Nu există nicio autorizaţie de construire dată nici de Sectorul 2, nici de Capitală, nici de nimeni, drept urmare, aceste construcţii sunt amplasate ilegal în Sectorul 2. Înţeleg şi există un raport al Metrorex că îngreunează inclusiv ieşirea în caz de incendiu şi aseară Poliţia Locală a suspendat activitatea acestor agenţi economici şi, de asemenea, am dat o dispoziţie pentru desfiinţarea lucrărilor construite ilegal”, a spus Radu Mihaiu.
Potrivit acestuia, administrarea acestor spaţii este în sarcina Metrorex, însă fiind domeniul public al statului, Poliţia Locală poate sprijini instituţiile statului pentru eliberarea construcţiilor amplasate ilegal.
Primarul a menţionat că, dacă proprietarii nu-şi iau marfa, ea va fi ridicată şi transportată într-o locaţie unde să fie în siguranţă, de unde va putea fi recuperată.
Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei