1 APRILIE 2019. Luni este Ziua Păcălelilor! 1 aprilie este cunoscută la nivel internaţional drept Ziua Păcălelilor, singura zi din an în care micile farse sunt acceptate. În jurul acestei zile există numeroase tradiţii, atât naţionale, cât şi internaţionale.
În România, Ziua Păcălelilor se sărbătorește încă din secolul al XIX-lea. Tradiţia românească spune că farsele trebuie să fie făcute până la ora amiezii, altfel acestea aduc ghinion mare păcăliciului.
Mai mult, se spune că în cazul în care o fată frumoasă reușește să te păcălească, trebuie să o iei de nevastă sau cel puţin să fii prietenul ei. Cu toate acestea, nu este indicat să te căsătorești în data de 1 aprilie, deoarece se spune că bărbatul însurat în această zi va fi toată viața sub papucul soţiei.
O ultimă tradiţie spune că cei născuți la 1 aprilie vor avea succes pe aproape toate planurile, însă trebuie să stea departe de jocurile de noroc.
Emoții pentru Dragnea și PSD: Kovesi, numită direct în funcția de procuror-șef european? Soluția găsită
Istoria Zilei Păcălelilor
„Originea sărbătorii este plasată de unii istorici în Evul Mediu, când Sfântul Sisoe, un pustnic egiptean prieten cu mai cunoscutul Antonie cel Mare, obișnuia să-l păcălească pe această dată pe Sfântul Antonie, susținând că l-a văzut pe diavol ușurându-se în strachina cu mâncare a acestuia sau prefăcându-se că a reușit să învie din morți diverse victime ale unei epidemii de ciumă. O altă explicație este legată de un alt sfânt cu simțul umorului, Sfântul Fesbuchie, care locuia în apropierea unui iaz în care scufundase câțiva bușteni și pe care mergea la începutul lunii aprilie dându-le impresia pelerinilor că poate merge pe apă, asemenea lui Isus. În fine, o altă explicație arată că în anul 1564 regele Carol al IX-lea al Franței ar fi mutat serbarea Anului Nou de pe data de 1 aprilie pe data de 1 ianuarie. Întrucât la vechiul An Nou (1 aprilie) se obișnuia să se împartă cadouri, s-a continuat împărțirea de cadouri și după anul 1564, dar sub forma unor farse și glume nevinovate”, conform wikipedia .
„Ziua de 1 aprilie este ziua în care ne amintim ce suntem în celelalte 364 de zile ale anului” – Mark Twain
1 APRILIE 2019. Luni este Ziua Păcălelilor! Alţii spun că 1 aprilie este legat de schimbarea anotimpului, în timp ce alții cred că provine de la adoptarea noului calendar. Ipoteza acceptată de majoritate, însă, susține că obiceiul păcălelilor de 1 aprilie a apărut în vestul Europei, pe la jumătatea secolului al XVI-lea, conform site-ului www.infoplease.com.
Povestea Anului Nou de 1 aprilie
În trecut, în vechiul calendar iulian, Anul Nou se sărbătorea la 1 aprilie, dar în 1582, papa Grigorie al XIII-lea a făcut trecerea de la vechiul calendar iulian la noul calendar, care avea să-i poarte numele — calendarul gregorian, sărbătoarea Anului Nou mutându-se de atunci pe 1 ianuarie. Oamenii au avut probleme în a se obișnui cu noua dată a acestei sărbători și au continuat să-și trimită felicitări și să-și facă urări tot pe 1 aprilie. Cei care continuau să sărbătorească Anul Nou la 1 aprilie au fost numiți „nebuni de aprilie”, de unde și denumirea de Ziua nebunilor (April Fools’ Day) sau Ziua păcălelilor. Cu timpul, felicitările trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au început să fie considerate farse, fiind însoțite adeseori de cadouri hazlii, relatează Agerpres.
1 APRILIE 2019. Luni este Ziua Păcălelilor! Cei care sărbătoresc această zi dovedesc un simţ al umorului dezvoltat, precum şi că acceptă de la viaţă micile bucurii şi distracţii.
ANM PROGNOZA METEO pentru luna aprilie! Iarna îşi reintră în drepturi! Se anunţă lapoviţă!