Primulul miliard de aplicaţii instalate de pe Android Market a durat aproape 20 de luni, apoi două miliarde, numai 5 luni.  Al treilea miliard a durat numai două luni, iar acum ritmul este de un miliard în fiecare lună.

În prezent, există peste 200 de milioane de terminale cu Android activate în întreaga lume, peste 550 de mii de dispozitive fiind activate în fiecare zi la nivel global.

Cinci idei despre modul în care se poate folosi smartphone-ul cu Android pentru pregătirile dinaintea Craciunului sau pentru petrecerea timpului liber.

 1.       Căutare de Reţete (https://goo.gl/RlxZX) – O modalitate simplă şi rapidă de a găsi reţete cu ingredientele pe care le aveţi sau le doriţi. Reţelele sunt mai simple acum: spuneţi ingredientele pe care le aveţi şi găsiţi reţete pe toate gusturile. Căutaţi în funcţie de categorii şi descoperiţi peste 70.000 de reţete, inclusiv reţete pentru Crăciun şi Anul Nou, care cuprind feluri principale, aperitive, băuturi, garnituri, deserturi, reţete tradiţionale din diferite ţări, supe, reţete dietetice etc;

 2.       Personalizaţi-vă telefonul Android cu tonuri de apel de Crăciun folosind aplicaţia Christmas Ringtones (https://goo.gl/ZOC0y) sau creaţi şi trimiteţi prietenilor şi familiei tonuri de apel de Crăciun cu Ringdroid (https://goo.gl/EUURe); Sau puteţi să decoraţi un brad de Craciun şi să îl folosiţi ca wallpaper cu Xmas tree (https://goo.gl/rqoZp) .

 
3.       Kid Mode (https://goo.gl/YkMYs) – Aveţi mult de mers cu maşina până acasă de Crăciun, iar copiii se plictisesc pe bancheta din spate? Nicio problemă, smartphone-ul Android poate deveni o jucărie pentru copii, puneţi-l în „baby mode” („regimul pentru copii”), iar copilul dvs. nu va avea acces la datele sensibile de pe telefon, agenda sau e-mail. Poate fi folosit şi ca dispozitiv educaţional cu Învaţă limba engleză cu busuu.com!, o aplicaţie disponibilă aici https://goo.gl/lGgJV.

 
4.       The Weather Channel (https://goo.gl/UNUR8) – este meteorologul dvs. personal, va va ajuta la pregătirea activităţilor în aer liber din perioada Crăciunului. Puteţi folosi şi aplicaţia Ski & Snow Report (https://goo.gl/qlYV7) pentru a găsi cele mai bune staţiuni de schi şi ştiri în timp real despre grosimea stratului de zăpadă.
 
5.       Vreţi să mergeţi la o petrecere, dar nu vreţi să luaţi maşina şi vă preocupă drumul de întoarcere? Aplicaţia RoTaxi (https://goo.gl/nWNNH) vă va ajuta să găsiţi cel mai bun tarif de taxi din oraş. Aplicaţia include toate marile oraşe din România.