De unde vine tradiția de a mânca pască?
Această tradiție de a face pască are legătură cu bunătatea lui Iisus Hristos și cu etapele prin care a trecut.
Legenda spune că, în timp ce predica împreună cu apostolii săi, Iisus a fost găzduit de un om mărinimos. La plecare, fără ca ei să știe, bărbatul le-a pus în desagă pâine ca să aibă ce să mănânce pe drum. Se mai spune că pasca este rotundă deoarece scutecele lui Iisus erau rotunde.
Secretele pentru pregătirea acestui desert tradițional pe care îl servim de Paște
Dacă vrei să pregătești acasă acest desert tradițional, câteva ponturi îți vor fi de mare ajutor. Chiar dacă nu ești neapărat o expertă în bucătărie, dar ți-ai propus ca anul acesta, de Sărbătorile Pascale, să nu mai comanzi pasca, ci să o faci tu, e bine să știi că bucătarii cu experiență au propriile lor trucuri.
Dacă vei ține cont de ele, cu siguranță nu vei da greș, iar acest desert tradițional va face deliciul mesei pascale în familie.
Aceștia sunt cei 10 pași pe care trebuie să-i urmăm pentru a avea o pască perfectă
Întotdeauna trebuie să se folosească ingrediente proaspete, căci prospețimea este unul din secretele reușitei.
Înainte de a te apuca să faci aluatul, păstrează ingredientele la temperatura camerei, pentru a avea o textură închegată. Până să pui aluatul în formă ține-l la rece minimum o oră.
În funcție de cât de intensă vrei să fie aroma, adaugă coajă de citrice, care va da un gust plăcut aluatului. Dacă cumva ți se pare că umplutura este prea moale mai poți adăuga 1-2 linguri de griș.
Nu exagera cu gălbenușurile pe care le pui în aluat. Prea multe gălbenușuri vor împiedica aluatul să dospească. Daca vrei ca pasca să aibă o nuanță galbenă adaugă în gălbenușuri un vârf de sare.
Pentru ca stafidele să nu se ducă până la fundul aluatului, înainte de a le adăuga în brânză, dă-le prin puțină făină.
Înainte de a pune pasca la copt, preîncălzește cuptorul. După ce s-a cop, lasă pasca la răcit cel puțin o oră pentru a fi mai ușor de scos din formă.
Dacă vreți să aveți cel mai bun rezultat în bucătărie, urmați acești pași pentru a avea cea mai bună pască pentru masa de Paște.