10.00 BULETINUL DE ŞTIRI CAPITAL Informaţiile locale ale orei

Prăbuşirea preţului terenurilor pe fondul crizei în celebra localitate Jucu, localitate cunoscută şi sub sintagma „Comuna Nokia”, inaugurarea unui drum care va lega Braşovul de noul aeroport şi anularea unor lucrări de investiţii la USAMV Iaşi sunt principalele ştiri economice ale zilei prezentate de presa regională. CLUJ: Proprietarii din zona Jucu şi-au redus pretenţiile cu până la 70% faţă de acum un an. Terenuri de peste 20 de hectare se vând în co

Prăbuşirea preţului terenurilor pe fondul crizei în celebra localitate Jucu, localitate cunoscută şi sub sintagma „Comuna Nokia”, inaugurarea unui drum care va lega Braşovul de noul aeroport şi anularea unor lucrări de investiţii la USAMV Iaşi sunt principalele ştiri economice ale zilei prezentate de presa regională.

CLUJ: Proprietarii din zona Jucu şi-au redus pretenţiile cu până la 70% faţă de acum un an. Terenuri de peste 20 de hectare se vând în comuna Jucu la preţuri de 20-40 de euro/mp. Vânzătorii sunt agenţii imobiliare locale care au scos pe piaţă suprafeţe mari de teren încă de anul trecut, dar şi străini care încearcă să renunţe la proprietăţile din localitatea clujeană, anunţă ziuadecj.ro.

BRAŞOV: Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a inaugurat, ieri, DN73B, un drum care face legătura între Braşov şi Ghimbav, direct spre viitorul aeroport internaţional care se va construi, după cum promit autorităţile, cît de curînd. Drumul, în lungime de 1,3 kilometri, este o investiţie în valoare de 13 miliarde lei, asigurată pe de o parte din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Braşov – 11 miliarde, şi, pe de altă parte, din bugetul Primăriei Ghimbav – 2 miliarde, scrie gtbv.ro.

IAŞI: Criza îşi arată colţii şi la instituţiile de învăţămînt superior, încurcîndu-le planurile de investiţii. Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” sistează deocamdată şirul lucrărilor de modernizare şi reabilitare, din cauza fondurilor neonorate de Ministerul Educaţiei. Suma restantă se ridică la aproximativ 13 milioane de lei, iar printre obiectivele direct afectate se numără sediul viitoarei Facultăţi de Tehnica Prelucrării Produselor Agricole, dezvăluie evenimentul.ro.

Alte ştiri din business-ul local şi regional

VASLUI: Afaceri pe cadavrele fabricilor comuniste (evenimentul.ro)

TIMIŞOARA: Preţurile imobilelor scad, cumpărătorii au tot mai multe pretenţii (renasterea.ro)

MEDGIDIA: Locuri de parcare rezervate contra cost (telegrafonline.ro)

BUZĂU: Prima comuna buzoiană care intră pe harta centralelor eoliene din România (opiniabuzau.ro)

SFÂNTU-GHEORGHE: Proiect pentru modernizarea unor străzi (covasnamedia.ro)

Nu rata astazi, la ora 12.00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.