10:00 BULETINUL DE ŞTIRI CAPITAL Informaţiile locale ale orei

Majorarea tarifelor la apa potabilă şi canalizare, la Braşov, lichidarea activelor companiei Drumuri şi Poduri Cluj-Napoca, precum şi  vânzarea a trei hectare de teren din jurul Lacului Techirghiol pentru constuirea unui cartie de vile de vacanţă reprezinta principalele ştiri economice ale orei de pe site-urile regionale.CLUJ: Lichidatorul H&B Insolv va scoate la vânzare, astăzi, prin licitaţie publică active la un preţ de pornire de 800.000 de euro ale Drumuri şi Poduri

Majorarea tarifelor la apa potabilă şi canalizare, la Braşov, lichidarea activelor companiei Drumuri şi Poduri Cluj-Napoca, precum şi  vânzarea a trei hectare de teren din jurul Lacului Techirghiol pentru constuirea unui cartie de vile de vacanţă reprezinta principalele ştiri economice ale orei de pe site-urile regionale.

CLUJ: Lichidatorul H&B Insolv va scoate la vânzare, astăzi, prin licitaţie publică active la un preţ de pornire de 800.000 de euro ale Drumuri şi Poduri Cluj-Napoca, societate din grupul Compania de Construcţii şi Căi Ferate (CCCF) Bucureşti. Vânzarea are menirea de a stinge datoriile către 126 de creditori, cel mai important fiind statul român. (ziuadecj.ro)

BRAŞOV: Conducerea Companiei Apa Braşov a hotărât majorarea tarifului pentru apa potabilă furnizată populaţiei. Astfel, pentru apa potabilă tariful vechi de 2,58 lei/metrul cub s-a majorat cu 0,17 lei, ajungând la 2,75 lei/metrul cub. Şi tariful la canal şi epurare a fost majorat, de la 1,07 lei/metrul cub la 1,42 de lei/metrul cub. Astfel, noul tarif perceput de Compania Apa Braşov este de 4,17 lei/metrul cub, faţă de 3,65 de lei/metrul cub. (bzb.ro)

CONSTANŢA: Primăria oraşului Techirghiol a reuşit să vândă, la licitaţia organizată la mijlocului acestei luni, 41 din cele 108 loturi de teren. Primarul oraşului, Adrian Stan, a declarat că media de preţ obţinută pe cele 41 de terenuri vîndute a fost în jurul a 35 de euro/m.p. „Aveam în spatele Sanatoriului un teren de 3 hectare pe care l-am parcelat. Împreună cu Consiliul Local al oraşului am decis că cea mai bună variantă este scoaterea la vânzare a acestor terenuri, zona respectivă fiind foarte bună pentru un cartier de vile de vacanţă. (telegrafonline)

Alte ştiri importante din business-ul local şi regional

IAŞI: Abureala imobiliară (evenimentul.ro) 

CRAIOVA: Aşa RAR nesimţire! (gds.ro)

BOTOŞANI: Ferma de capre de la Baranca prinde contur (evenimentul.ro) 

TIMIŞOARA: Impozitul care se plăteşte de două ori (renasterea.ro)

SIBIU: Minimax deschide un nou magazin la Avrig (sibiustandard)

Nu rata astazi, la ora 12:00, pe capital.ro, primul BULETIN DE ŞTIRI economice online al zilei.