Arta de a îmbina mixologia cu tehnicile de working flair, originalitatea şi prezenţa în public au fost principalele criterii de selecţie a celor mai buni barmani din România în cadrul competiţiei “Smirnoff Extraordinary Bartenders Challenge” organizat în perioada 9-28 noiembrie în parteneriat cu Monin şi Santal.
Celebrul mixolog Kenji Jesse, care a iniţiat peste 35 000 de barmani din toata lumea în arta mixologiei, a luat parte la această provocare în calitate de membru al juriului.  Ambasador Global al mărcii Smirnoff şi director al ‘Spiritual Advisors’ Global Bar, Kenji Jesse este cunoscut şi pentru trainingurile inspiraţionale ţinute în peste 55 de ţări precum SUA, Marea Britanie, Japonia, Australia, India, China, Brazilia, Rusia sau Kenya.
“Smirnoff este o vodcă premium cu tradiţie, originală, pură, produsă după o reţetă secretă, aşa-numita reţetă no. 21. Inspiraţi de caliăţtile vodcii, am organizat Smirnoff Extraordinary Bartenders Challenge, o experienţă unică şi o provocare de a crea cele mai revoluţionare cocktail-uri” a declarat Raluca Sava, Brand Manager Smirnoff, PPD România. “Pe langa premiile substanţiale, finaliştii concursului au avut oportunitatea de a interacţiona cu Kenji Jesse, un guru al mixologiei, care le-a dezvăluit ultimele tendinţe în materie de cocktailură într-un workshop organizat special pentru cei mai talentaţi barmani din România” a adăugat Raluca Sava.
Cei mai buni 10 barmani din țară au concurat pentru titlul de no. 1 mix creator din România. Dacă, inițial, s-au înscris în competiția naționala cei mai buni 100 de barmani din țară,  într-o etapă preliminară, au fost selectați 40, iar, în finală, au rămas 10. Juriul, care l-a avut ca membru de onoare pe Kenji Jesse, ambasadorul global Smirnoff și unul dintre cei mai faimoși mixologi din lume, a stabilit că primii cei mai buni mixologi din țară sunt următorii:
 Locul 1 – Calin Ioaniciu, care a castigat 1000 de euro si titlul de NO. 1 MIX CREATOR DIN ROMANIA;
Locul al 2-lea – Florian Preda, care a castigat 700 de euro;
Locul al 3-lea – Adrian Nistor, care a castigat 500 de euro.
Restul concurenților au primit fiecare câte 50 de euro.  Pe lângă premiile în bani, câștigătorii au primit și o serie de obiecte utile unui barman.