Oamenii cu dare de mână sunt din ce în ce mai puţin afectaţi de criză iar bijuteriile de lux nu întârzie  să îşi găsească cumpărători chiar dacă au preţuri exorbitante.

Dovada este un inel cu diamant roz care a fost vândut în cadrul unei licitaţii la Hong Kong pentru 10,8 milioane de dolari, după cum a anunţat casa de licitaţii Christie’s.

Bijuteria cu un diamant de cinci carate este opera bijuteriei londoneze Graff Diamonds şi a fost apreciat de majoritatea experţilor prezenţi la licitaţie drept „aproape perfect”. Bijuteria a reuşit să doboare orice record plătit pentru un diamant, cel mai scump achiziţionat până acum fiind unul albastru de 7,03 carate, care l-a costat pe proprietar 10,5 milioane de dolari.

Bijuteria a fost adjudecată telefonic de o persoană care a dorit să rămână anonimă.

„Unele preţuri sunt aproape nebuneşti şi mult mai mari decât ar valora un întreg magazin de bijuterii. Se pare însă că sunt oameni care fie nu înţeleg valoarea unei piese, fie şi-o doresc atât de mult încât banii numai contează”, a spus Donald May, distribuitor de pietre preţioase.

În cadrul licitaţiei organizate de Christie’s la Hong Kong, antichităţile şi piesele de artă au fost şi ele la mare căutare.