1.100 de germani, clienţi ai Credit Suisse, anchetaţi pentru evaziune

Procuratura din oraşul german Dusseldorf a deschis o anchetă împotriva a 1.100 de clienţi ai Credit Suisse, suspectaţi de evaziune fiscală, precum şi a unor angajaţi ai băncii elveţiene. „Valoarea cumulată a deţinerilor acestor clienţi la Credit Suisse se ridică la circa 1,2 miliarde de euro”, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii, Dirk Negenborn. Autorităţile landului Renania de Nord-Westfalia au cumpărat un CD care conţine numele a 1.500 de propriet

Procuratura din oraşul german Dusseldorf a deschis o anchetă împotriva a 1.100 de clienţi ai Credit Suisse, suspectaţi de evaziune fiscală, precum şi a unor angajaţi ai băncii elveţiene.

„Valoarea cumulată a deţinerilor acestor clienţi la Credit Suisse se ridică la circa 1,2 miliarde de euro”, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii, Dirk Negenborn.

Autorităţile landului Renania de Nord-Westfalia au cumpărat un CD care conţine numele a 1.500 de proprietari de conturi în Elveţia, suspectaţi de evaziune.

Achiziţia este evaluată de presa germană la 2,5 milioane de euro şi va permite fiscului să recupereze până la 400 de milioane de euro.

Peste 3.000 de persoane s-au autodenunţat la autorităţile fiscale germane, în urma unui apel al ministrului de Finanţe Wolfgang Schauble.

SURSA: Mediafax