Împrumutul răspunde nevoilor urgente de infrastructură ale oraşului Sfântu Gheorghe, oraş aflat în centrul României ce cunoaşte o dezvoltare rapidă, fiind în acelaşi timp si reşedinţa judeţului Covasna. Împrumutul va fi folosit pentru a finanţa modernizarea străzilor şi a îmbunătăţi sistemul de iluminat public în centrul oraşului.
Creditul BERD pentru Sfântu Gheorghe va finanţa reabilitarea a 34 km de străzi principale şi secundare, prin refacerea asfaltului şi a trotuarelor, prin construirea  unor noi benzi de circulaţie dedicate bicicletelor şi a zonelor pietonale. Proiectul mai implică şi înlocuirea lămpilor de înaltă tensiune pe bază de mercur cu iluminat stradal eficient din punct de vedere energetic, inclusiv instalarea unui sistem de iluminat centralizat, care va permite monitorizarea automată a controlului energetic şi a iluminatului.
“Aceasta investiţie va moderniza străzile orasului, va îmbunătăţi calitatea pavajului şi a iluminatului, va aduce îmbunătăţiri calităţii vieţii şi siguranţei cetăţenilor”, a spus Jean-Patrick Marquet, Director BERD pentru Infrastructura Urbana şi de Mediu.
În luna octombrie, BERD a oferit un împrumut similar municipalităţii Sibiu pentru finanţarea programului de reabilitare a străzilor. Programul BERD de Management şi Reabilitare a Străzilor prevede contracte bazate pe performanţă care vor îmbunatăţi calitatea managementului şi întreţinerea străzilor.
De la începutul activităţii în România, BERD a investit peste 4.8 miliarde euro în diverse sectoare ale economiei şi a mobilizat  investiţii suplimentare de peste 8 miliarde euro.