Avertismentul sumbru pentru economia românească al omului de afaceri Ion Tiriac, miza desfiinţării ADS şi amânarea cu 6 luni a deschiderii centrului de la Titu sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Ion Tiriac, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri români, care controlează un holding cu activităţi în imobiliare, auto şi servicii financiare, spune că revenirea economiei s-ar produce, cel mai devreme, la finele anului 2010-începutul lui 2011, însă, dacă Guvernul nu va gestiona bine problemele generate de criză, ieşirea din recesiune va avea loc mai târziu cu aproape trei ani, scrie tmctv.ro.

Proiectul de descentralizare în domeniul agriculturii, care viza şi desfiinţarea Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), nu a mai fost discutat în ultima sedinţă de Guvern, subiectul urmând a fi dezbătut intâi în cadrul coaliţiei, arată financiarul.com.

Grupul auto francez Renault a oprit lucrările la centrul de tehnologie RTR din Titu, judetul Damboviţa, la 54 km de Bucureşti, din lipsă de fonduri financiare, urmând ca primele activităţi de testare de automobile să fie demarate abia în al doilea semestru al anului viitor, informează zf.ro.

Alte titluri importante din economie

La Ministerul Economiei nu e criză. Videanu măreşte salariile directorilor de la Hidroelectrica şi Turceni (antena3.ro)

Comoara lui Patriciu: Cum vrea sa scoată cel mai bogat român „aur” din namol (dailybusiness.ro)

6.600 de lei, salariul maxim pentru veterinarii de la stat (evz.ro)

Goldman Sachs mai are datorii doar către Warren Buffett (wall-street.ro)

Respectă dezvoltatorii imobiliari normele de construcţie? (capital.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT.