12:00 BULETINUL DE ŞTIRI CAPITAL Informaţiile economice ale orei

Profitul realizat de BNR, TVA-ul care ar putea ajunge la 22% şi situaţia RTC Holding sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro. Banca Naţională a României a obţinut un profit de 3,34 miliarde de lei în 2008, mai mare de peste şapte ori decât în 2007, arată raportul anual al băncii centrale, dat astăzi publicităţii. În perioada 2001-2006, instituţia a încheiat anii cu pierdere operaţională, din cauza provocărilor inflaţiei şi a absorbţiilor masive de lichidit

Profitul realizat de BNR, TVA-ul care ar putea ajunge la 22% şi situaţia RTC Holding sunt principalele subiecte economice ale zilei în .ro.

Banca Naţională a României a obţinut un profit de 3,34 miliarde de lei în 2008, mai mare de peste şapte ori decât în 2007, arată raportul anual al băncii centrale, dat astăzi publicităţii. În perioada 2001-2006, instituţia a încheiat anii cu pierdere operaţională, din cauza provocărilor inflaţiei şi a absorbţiilor masive de lichiditate, informează money.ro.

Cota unică de impozitare, în prezent de 16%, ar putea fi majorată cu 2 puncte procentuale, iar taxa pe valoare adaugată (TVA), în prezent de 19%, ar putea fi, de asemenea, majorată cu 2-3 puncte procentuale, în contextul în care încasările la bugetul statului înregitrează scăderi de peste 10%, afirmă Marius Stancescu, preşedinte al firmei de consultanţă Riff Holding, arată zf.ro.

Omul de afaceri Octavian Radu, proprietarul RTC Holding, vrea să coopteze în acţionariatul grupului angajaţi şi parteneri de afaceri, iar, începând cu 2010, fonduri de investiţii, notează financiarul.com.

Alte titluri importante din economie

Kosovo a devenit oficial stat membru al FMI si al Bancii Mondiale (wall-street.ro)

Adoptarea euro nu poate fi forţată (money.ro)

Peste jumătate din santierele în lucru sunt imobile de locuinţe (zf.ro)

Acordul cu FMI, singura realizare a guvernului Boc (capital.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT.