Declaraţia premierului Boc potrivit căreia nu este necesară majorarea împrumutului extern al Românie, problemele trecerii la televiziunea analogică şi intenţia Turkmenistanului de a se implica în Nabucco sunt principalele ştiri ale zilei din domeniul. ro.

Premierul Emil Boc a declarat că Guvernul nu intenţionează să majoreze împrumutul extern al României, dar spune că încearcă să convingă instituţiile implicate de necesitatea suplimentării resurselor financiare pentru investiţii, spune standard.ro.

Trecerea de la televiziunea analogica la cea digitala in Europa va elibera frecvente radio pentru noi servicii, iar un set comun de actiuni la nivelul tuturor tarilor UE ar genera o crestere cu pana la 50 miliarde euro pana in 2015 a beneficiilor economice, arata un studiu realizat de Comisia Europeana. Noul set de masuri comune in UE a fost supus vineri in dezbatere publica, propunerea finala spre adoptare urmand a fi facuta dupa incheierea acestei consultari, precizează hotnews.ro.

Turkmenistanul, cel mai mare producător de gaz din Asia Centrală, a anunţat astăzi oficial că gata să se asocieze proiectului de gazoduct european Nabucco, concurent al proiectului rus South Stream, şi să îl aprovizioneze cu gaz, relatează adevarul.ro.

Alte titluri importante din economie

Există viaţă în Nabucco? (evz.ro)

GM vrea să vândă maşini pe ebay.com (capital.ro)

Potrivit ONRC, 80.013 firme şi-au suspendat activitatea în acest an (realitatea.net)

Nu rata mâine, la ora 12:00, pe capital.ro, BULETINUL DE ŞTIRI al zilei.