Datoriile de peste 133 milioane de lei ale firmelor bucureştene numai în primul semestru, previziunile privind continuarea recesiunii şi în 2010 în ţara noastră şi numărul tot mai mare de pensiuni care dau faliment sunt principalele subiecte economice ale zilei din .ro.

Persoanele juridice înregistrau, pe 30 iunie, datorii la bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti de peste 133 de milioane de lei, aproape jumătate din sumă, respectiv 65,3 milioane, fiind suma datorată de World Trade Center, conform datelor Direcţiei municipale de venituri, anunţă wall-street.ro.

Anul viitor nu vom scăpa de recesiune, iar efectele actualei crize se vor întinde pe nu mai puţin de 20 de ani, a declarat Dorin Măntescu, şeful direcţiei generale de analiză macroeconomică şi politici financiare din Ministerul Finanţelor şi, totodată, unul dintre oamenii-cheie ai României în discuţiile cu FMI şi Comisia Europeană, potrivit money.ro.

Au muncit o viaţă-ntreagă, iar acum au pierdut totul. Din cauza crizei, afacerile în turism merg din ce în ce mai prost. În zona Bran Moeciu unde altă dată nu aveai unde să arunci un ac, acum, turiştii sunt tot mai puţini. Patronii pensiunilor nu-şi mai scot nici măcar banii pentru ratele lunare la bănci, conform realitatea.net.

Alte titluri importante din economie

Prima casă: Întrebări şi răspunsuri (capital.ro)

Investitorii italieni îşi bagă banii în imobiliarele din România, cu marje de profit estimate la 20-25% (dailybusiness.ro)

Obama: Economia SUA s-a comprimat în T2 (wall-street.ro)

Criză la casele de schimb valutar (capital.ro)

Bricostore va împrumuta până la 25 milioane euro de la BRD şi Societe Generale (zf.ro)

Nu rata astăzi, la ora 14:00, pe capital.ro, BUSINESS BLOGGING REPORT.